Gesztenyés charlotte
Hozzávalók
A tésztához:
6 ek liszt
6 tojás
6 ek porcukor
1 mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg baracklekvár
A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
3 dl tejszín
10 dkg porcukor
1 cs Dr. oetker Vanillincukor
1 citrom reszelt héja
3 dkg Dr. Oetker Őrölt zselatin
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához valókból piskótát sütünk, ha kisült, feltekerjük, majd miután kihűlt, lekvárral megkenjük, visszatekerjük. Folpackkal kibélelünk egy félgömb alakú tálat, és a felszeletelt piskótatekercsekből kirakjuk a tálat.
A krémhez a tejszínt cukorral kemény habbá verjük, vízben olvasztott zselatint adunk hozzá, majd a finomra lereszelt gesztenyemasszát is belekeverjük. A zselatint 1 deci vízben keverjük el. A masszát a piskótás formába öntjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor már félig megdermedt, a tetejét is befedjük a lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesztjük egy éjszakán át. Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk, a fóliát eltávolítjuk, a tetejét tejszínhabbal és gesztenyegolyócskákkal díszítjük.
A krémhez a tejszínt cukorral kemény habbá verjük, vízben olvasztott zselatint adunk hozzá, majd a finomra lereszelt gesztenyemasszát is belekeverjük. A zselatint 1 deci vízben keverjük el. A masszát a piskótás formába öntjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor már félig megdermedt, a tetejét is befedjük a lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesztjük egy éjszakán át. Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk, a fóliát eltávolítjuk, a tetejét tejszínhabbal és gesztenyegolyócskákkal díszítjük.
Kedvencnek jelölöm
Gesztenyés charlotte
Hozzávalók
A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
3 dl tejszín
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához valókból piskótát sütünk, ha kisült, feltekerjük, majd miután kihűlt, lekvárral megkenjük, visszatekerjük. Folpackkal kibélelünk egy félgömb alakú tálat, és a felszeletelt piskótatekercsekből kirakjuk a tálat.
A krémhez a tejszínt cukorral kemény habbá verjük, vízben olvasztott zselatint adunk hozzá, majd a finomra lereszelt gesztenyemasszát is belekeverjük. A zselatint 1 deci vízben keverjük el. A masszát a piskótás formába öntjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor már félig megdermedt, a tetejét is befedjük a lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesztjük egy éjszakán át. Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk, a fóliát eltávolítjuk, a tetejét tejszínhabbal és gesztenyegolyócskákkal díszítjük.
A krémhez a tejszínt cukorral kemény habbá verjük, vízben olvasztott zselatint adunk hozzá, majd a finomra lereszelt gesztenyemasszát is belekeverjük. A zselatint 1 deci vízben keverjük el. A masszát a piskótás formába öntjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor már félig megdermedt, a tetejét is befedjük a lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesztjük egy éjszakán át. Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk, a fóliát eltávolítjuk, a tetejét tejszínhabbal és gesztenyegolyócskákkal díszítjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?