Gesztenyés párna
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A gesztenyemasszát kikeverjük a citromhéjjal, majd a tölteléket hat egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma téglalapot vágunk ki belőle. A téglalapok egyik oldalára halmozunk a töltelékből, miközben a széleit üresen
hagyjuk. A téglalap másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleit felvert tojással megkenjük és a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre, párnát formázva. Az illesztéseket jól összenyomkodjuk, tetejét átkenjük egy kevés vízzel felvert tojással, majd a tepsire helyezzük. A folyamatot megismételjük a maradék öt téglalappal és töltelékkel is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és készre sütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Gesztenyés párna
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A gesztenyemasszát kikeverjük a citromhéjjal, majd a tölteléket hat egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma téglalapot vágunk ki belőle. A téglalapok egyik oldalára halmozunk a töltelékből, miközben a széleit üresen
hagyjuk. A téglalap másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleit felvert tojással megkenjük és a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre, párnát formázva. Az illesztéseket jól összenyomkodjuk, tetejét átkenjük egy kevés vízzel felvert tojással, majd a tepsire helyezzük. A folyamatot megismételjük a maradék öt téglalappal és töltelékkel is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és készre sütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?