Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés párna

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

200 g fagyasztott, cukrozott gesztenyemassza

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)
1 kávéskanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fagyasztott gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A gesztenyemasszát kikeverjük a citromhéjjal, majd a tölteléket hat egyenlő részre osztjuk.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma téglalapot vágunk ki belőle. A téglalapok egyik oldalára halmozunk a töltelékből, miközben a széleit üresen
hagyjuk. A téglalap másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleit felvert tojással megkenjük és a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre, párnát formázva. Az illesztéseket jól összenyomkodjuk, tetejét átkenjük egy kevés vízzel felvert tojással, majd a tepsire helyezzük. A folyamatot megismételjük a maradék öt téglalappal és töltelékkel is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és készre sütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

Tetszés szerint Dr. Oetker Rum Aromával ízesíthetjük a tölteléket.
Gesztenyés párna Gesztenyés párna

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!