Nyári hűsítő
Hozzávalók
Az ízesítéshez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálra szitát teszünk és szűrőkendővel kibéleljük. A gyümölcsmasszát a szűrőbe tesszük. A szűrőkendőt a massza fölött összetekerjük és az egészet alaposan kipréseljük. Az így felfogott folyadékot az ecettel összekeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a magokat kés segítségével kikaparjuk, és a folyadékkal összekeverjük. Az egészet előkészített üvegekbe öntjük, lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk.
Ízlés szerint 1 pohárhoz összekeverünk 30-50 ml hűsítőt az ásványvízzel és a jégkockával, majd tálaljuk.
Tippek:
Fűszeres jellegért a palackozás előtt belekeverhetünk megmosott mentát, citromfüvet, kakukkfüvet vagy rozmaringot.
Az ital hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolható.
Nyári hűsítő
Hozzávalók
kb. 25 adag elkészítéséhez
Az ízesítéshez:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálra szitát teszünk és szűrőkendővel kibéleljük. A gyümölcsmasszát a szűrőbe tesszük. A szűrőkendőt a massza fölött összetekerjük és az egészet alaposan kipréseljük. Az így felfogott folyadékot az ecettel összekeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a magokat kés segítségével kikaparjuk, és a folyadékkal összekeverjük. Az egészet előkészített üvegekbe öntjük, lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk.
Ízlés szerint 1 pohárhoz összekeverünk 30-50 ml hűsítőt az ásványvízzel és a jégkockával, majd tálaljuk.
Tippek:
Fűszeres jellegért a palackozás előtt belekeverhetünk megmosott mentát, citromfüvet, kakukkfüvet vagy rozmaringot.
Az ital hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolható.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig
100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
2022. June. 15. 16:54
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?