
Nyári hűsítő



Hozzávalók
Az ízesítéshez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálra szitát teszünk és szűrőkendővel kibéleljük. A gyümölcsmasszát a szűrőbe tesszük. A szűrőkendőt a massza fölött összetekerjük és az egészet alaposan kipréseljük. Az így felfogott folyadékot az ecettel összekeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a magokat kés segítségével kikaparjuk, és a folyadékkal összekeverjük. Az egészet előkészített üvegekbe öntjük, lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk.
Ízlés szerint 1 pohárhoz összekeverünk 30-50 ml hűsítőt az ásványvízzel és a jégkockával, majd tálaljuk.
Tippek:
Fűszeres jellegért a palackozás előtt belekeverhetünk megmosott mentát, citromfüvet, kakukkfüvet vagy rozmaringot.
Az ital hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolható.


Nyári hűsítő
Hozzávalók
kb. 25 adag elkészítéséhez
Az ízesítéshez:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálra szitát teszünk és szűrőkendővel kibéleljük. A gyümölcsmasszát a szűrőbe tesszük. A szűrőkendőt a massza fölött összetekerjük és az egészet alaposan kipréseljük. Az így felfogott folyadékot az ecettel összekeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a magokat kés segítségével kikaparjuk, és a folyadékkal összekeverjük. Az egészet előkészített üvegekbe öntjük, lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk.
Ízlés szerint 1 pohárhoz összekeverünk 30-50 ml hűsítőt az ásványvízzel és a jégkockával, majd tálaljuk.
Tippek:
Fűszeres jellegért a palackozás előtt belekeverhetünk megmosott mentát, citromfüvet, kakukkfüvet vagy rozmaringot.
Az ital hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolható.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?