Nyári hűsítő
Hozzávalók
500 g friss gyümölcs, pl. málna, szeder, őszibarack, kajszibarack vagy szilva
500 g barna vagy fehér cukor
500 ml almaecet
Az ízesítéshez:
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
Ezenkívül:
ásványvíz
jégkocka
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsöt fajtánként megpucoljuk, megmossuk, szárazra töröljük vagy szemezzük, esetleg kimagozzuk és mérettől függően durvára aprítjuk vagy szétnyomjuk.
Elkészítés:
A gyümölcsöt cukorral keverőtálban összekeverjük és konyharuhával letakarva legkevesebb 3 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára állni hagyjuk, hogy kieressze a levét.
Egy tálra szitát teszünk és szűrőkendővel kibéleljük. A gyümölcsmasszát a szűrőbe tesszük. A szűrőkendőt a massza fölött összetekerjük és az egészet alaposan kipréseljük. Az így felfogott folyadékot az ecettel összekeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a magokat kés segítségével kikaparjuk, és a folyadékkal összekeverjük. Az egészet előkészített üvegekbe öntjük, lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk.
Ízlés szerint 1 pohárhoz összekeverünk 30-50 ml hűsítőt az ásványvízzel és a jégkockával, majd tálaljuk.
Egy tálra szitát teszünk és szűrőkendővel kibéleljük. A gyümölcsmasszát a szűrőbe tesszük. A szűrőkendőt a massza fölött összetekerjük és az egészet alaposan kipréseljük. Az így felfogott folyadékot az ecettel összekeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a magokat kés segítségével kikaparjuk, és a folyadékkal összekeverjük. Az egészet előkészített üvegekbe öntjük, lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk.
Ízlés szerint 1 pohárhoz összekeverünk 30-50 ml hűsítőt az ásványvízzel és a jégkockával, majd tálaljuk.
Tippek:
Még gyümölcsösebb jellegért a palackozás előtt belekeverhetünk 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citrom- vagy narancshéjat.
Fűszeres jellegért a palackozás előtt belekeverhetünk megmosott mentát, citromfüvet, kakukkfüvet vagy rozmaringot.
Az ital hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolható.
Fűszeres jellegért a palackozás előtt belekeverhetünk megmosott mentát, citromfüvet, kakukkfüvet vagy rozmaringot.
Az ital hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolható.
Kedvencnek jelölöm
Nyári hűsítő
Hozzávalók
kb. 25 adag elkészítéséhez
500 g friss gyümölcs, pl. málna, szeder, őszibarack, kajszibarack vagy szilva
500 g barna vagy fehér cukor
500 ml almaecet
Az ízesítéshez:
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
Ezenkívül:
ásványvíz
jégkocka
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcsöt fajtánként megpucoljuk, megmossuk, szárazra töröljük vagy szemezzük, esetleg kimagozzuk és mérettől függően durvára aprítjuk vagy szétnyomjuk.
Elkészítés:
A gyümölcsöt cukorral keverőtálban összekeverjük és konyharuhával letakarva legkevesebb 3 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára állni hagyjuk, hogy kieressze a levét.
Egy tálra szitát teszünk és szűrőkendővel kibéleljük. A gyümölcsmasszát a szűrőbe tesszük. A szűrőkendőt a massza fölött összetekerjük és az egészet alaposan kipréseljük. Az így felfogott folyadékot az ecettel összekeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a magokat kés segítségével kikaparjuk, és a folyadékkal összekeverjük. Az egészet előkészített üvegekbe öntjük, lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk.
Ízlés szerint 1 pohárhoz összekeverünk 30-50 ml hűsítőt az ásványvízzel és a jégkockával, majd tálaljuk.
Egy tálra szitát teszünk és szűrőkendővel kibéleljük. A gyümölcsmasszát a szűrőbe tesszük. A szűrőkendőt a massza fölött összetekerjük és az egészet alaposan kipréseljük. Az így felfogott folyadékot az ecettel összekeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a magokat kés segítségével kikaparjuk, és a folyadékkal összekeverjük. Az egészet előkészített üvegekbe öntjük, lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk.
Ízlés szerint 1 pohárhoz összekeverünk 30-50 ml hűsítőt az ásványvízzel és a jégkockával, majd tálaljuk.
Tippek:
Még gyümölcsösebb jellegért a palackozás előtt belekeverhetünk 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citrom- vagy narancshéjat.
Fűszeres jellegért a palackozás előtt belekeverhetünk megmosott mentát, citromfüvet, kakukkfüvet vagy rozmaringot.
Az ital hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolható.
Fűszeres jellegért a palackozás előtt belekeverhetünk megmosott mentát, citromfüvet, kakukkfüvet vagy rozmaringot.
Az ital hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?