Diós búrkifli
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
2 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
120 g darált dió
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Krémhez:
1 darab tojássárgája (M-es)
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A tojásfehérjéket a sóval keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A darált diót, a porcukrot és a citromhéjat összekeverjük, majd evőkanalanként, spatulával a tojásfehérjehabhoz forgatjuk. A tölteléket 12 részre osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, először hosszában 3 egyenlő széles csíkra vágjuk, majd a csíkokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokon elosztjuk a tölteléket a következőképpen: az egyik hosszabbik oldal szélétől pár mm-re kanalazzuk a tölteléket egy csíkban, az üresen hagyott széltől indítva a tésztát ráhajtjuk, majd még egyet hajtunk rajta, hogy az illesztés alulra kerüljön. Ezután patkó formára hajtjuk, és a tepsire helyezzük. A megformázott búrkiflik tetejét lekenjük a felvert tojássárgájával, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a búrkifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész búrkifliket tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A tojásfehérjéket a sóval keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A darált diót, a porcukrot és a citromhéjat összekeverjük, majd evőkanalanként, spatulával a tojásfehérjehabhoz forgatjuk. A tölteléket 12 részre osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, először hosszában 3 egyenlő széles csíkra vágjuk, majd a csíkokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokon elosztjuk a tölteléket a következőképpen: az egyik hosszabbik oldal szélétől pár mm-re kanalazzuk a tölteléket egy csíkban, az üresen hagyott széltől indítva a tésztát ráhajtjuk, majd még egyet hajtunk rajta, hogy az illesztés alulra kerüljön. Ezután patkó formára hajtjuk, és a tepsire helyezzük. A megformázott búrkiflik tetejét lekenjük a felvert tojássárgájával, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a búrkifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész búrkifliket tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A búrkifliket azonos mennyiségű darált mogyoróval vagy mandulával is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Diós búrkifli
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
2 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
120 g darált dió
80 g porcukor
Krémhez:
1 darab tojássárgája (M-es)
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A tojásfehérjéket a sóval keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A darált diót, a porcukrot és a citromhéjat összekeverjük, majd evőkanalanként, spatulával a tojásfehérjehabhoz forgatjuk. A tölteléket 12 részre osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, először hosszában 3 egyenlő széles csíkra vágjuk, majd a csíkokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokon elosztjuk a tölteléket a következőképpen: az egyik hosszabbik oldal szélétől pár mm-re kanalazzuk a tölteléket egy csíkban, az üresen hagyott széltől indítva a tésztát ráhajtjuk, majd még egyet hajtunk rajta, hogy az illesztés alulra kerüljön. Ezután patkó formára hajtjuk, és a tepsire helyezzük. A megformázott búrkiflik tetejét lekenjük a felvert tojássárgájával, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a búrkifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész búrkifliket tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A tojásfehérjéket a sóval keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A darált diót, a porcukrot és a citromhéjat összekeverjük, majd evőkanalanként, spatulával a tojásfehérjehabhoz forgatjuk. A tölteléket 12 részre osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, először hosszában 3 egyenlő széles csíkra vágjuk, majd a csíkokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokon elosztjuk a tölteléket a következőképpen: az egyik hosszabbik oldal szélétől pár mm-re kanalazzuk a tölteléket egy csíkban, az üresen hagyott széltől indítva a tésztát ráhajtjuk, majd még egyet hajtunk rajta, hogy az illesztés alulra kerüljön. Ezután patkó formára hajtjuk, és a tepsire helyezzük. A megformázott búrkiflik tetejét lekenjük a felvert tojássárgájával, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a búrkifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész búrkifliket tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A búrkifliket azonos mennyiségű darált mogyoróval vagy mandulával is elkészíthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?