
Diós búrkifli



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a sóval keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A darált diót, a porcukrot és a citromhéjat összekeverjük, majd evőkanalanként, spatulával a tojásfehérjehabhoz forgatjuk. A tölteléket 12 részre osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, először hosszában 3 egyenlő széles csíkra vágjuk, majd a csíkokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokon elosztjuk a tölteléket a következőképpen: az egyik hosszabbik oldal szélétől pár mm-re kanalazzuk a tölteléket egy csíkban, az üresen hagyott széltől indítva a tésztát ráhajtjuk, majd még egyet hajtunk rajta, hogy az illesztés alulra kerüljön. Ezután patkó formára hajtjuk, és a tepsire helyezzük. A megformázott búrkiflik tetejét lekenjük a felvert tojássárgájával, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a búrkifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész búrkifliket tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:


Diós búrkifli
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a sóval keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A darált diót, a porcukrot és a citromhéjat összekeverjük, majd evőkanalanként, spatulával a tojásfehérjehabhoz forgatjuk. A tölteléket 12 részre osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, először hosszában 3 egyenlő széles csíkra vágjuk, majd a csíkokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokon elosztjuk a tölteléket a következőképpen: az egyik hosszabbik oldal szélétől pár mm-re kanalazzuk a tölteléket egy csíkban, az üresen hagyott széltől indítva a tésztát ráhajtjuk, majd még egyet hajtunk rajta, hogy az illesztés alulra kerüljön. Ezután patkó formára hajtjuk, és a tepsire helyezzük. A megformázott búrkiflik tetejét lekenjük a felvert tojássárgájával, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a búrkifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész búrkifliket tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?