Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós búrkifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

2 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
120 g darált dió
80 g porcukor

Krémhez:

1 darab tojássárgája (M-es)

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A tojásfehérjéket a sóval keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A darált diót, a porcukrot és a citromhéjat összekeverjük, majd evőkanalanként, spatulával a tojásfehérjehabhoz forgatjuk. A tölteléket 12 részre osztjuk.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, először hosszában 3 egyenlő széles csíkra vágjuk, majd a csíkokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokon elosztjuk a tölteléket a következőképpen: az egyik hosszabbik oldal szélétől pár mm-re kanalazzuk a tölteléket egy csíkban, az üresen hagyott széltől indítva a tésztát ráhajtjuk, majd még egyet hajtunk rajta, hogy az illesztés alulra kerüljön. Ezután patkó formára hajtjuk, és a tepsire helyezzük. A megformázott búrkiflik tetejét lekenjük a felvert tojássárgájával, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a búrkifliket megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész búrkifliket tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A búrkifliket azonos mennyiségű darált mogyoróval vagy mandulával is elkészíthetjük.
Diós búrkifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!