Glutén- és laktózmentes fekete szedres álom
Hozzávalók
Tészta:
Szeder réteg:
Krém:
Elkészítés
Tészta elkészítése
A fehérjét felverjük 2 ek cukorral, majd a sárgáját a maradék 3 ek cukorral.
Miután a tojást felvertük, a kemény habbá vert fehérjére ráöntjük a sárgáját, belekanalazzuk a lisztet, a kakaóport és ráöntjük a sütőport.
Óvatosan összekeverjük, majd 180 °C-os sütőben sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában készre sütjük. (20-30 perc)
Miután kihűlt a tésztát kivesszük a tortaformából, az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt és a piskótát visszatesszük a tortaformába.
Szeder réteg elkészítése
Visszatesszük a tűzre és újra felforraljuk. Közben a pudingport kikeverjük a maradék vízzel és hozzáöntjük a már forrásban lévő fekete szederhez, mintha pudingot főznénk.
A kész szedres pudingot még melegen a tortaformában lévő piskótára öntjük, majd a hűtőben hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése
Érdemes az egész sütést ezzel a lépéssel kezdeni, hogy a pudingunk elhűljön.
Miután a puding kihűlt a tejszínt felverjük.
A már kihűlt pudingot is keverjük át a robotgéppel, ezután a felvert tejszínt és a megkevert, kihűlt pudingot összekeverjük és a tortaformában lévő fekete szeder réteggel ellátott piskótára simítjuk, 1 napot állni hagyjuk a hűtőben. Másnap levesszük a tortaformát, és már fogyaszthatjuk is.
Glutén- és laktózmentes fekete szedres álom
Hozzávalók
Szeder réteg:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Tészta elkészítése
A fehérjét felverjük 2 ek cukorral, majd a sárgáját a maradék 3 ek cukorral.
Miután a tojást felvertük, a kemény habbá vert fehérjére ráöntjük a sárgáját, belekanalazzuk a lisztet, a kakaóport és ráöntjük a sütőport.
Óvatosan összekeverjük, majd 180 °C-os sütőben sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában készre sütjük. (20-30 perc)
Miután kihűlt a tésztát kivesszük a tortaformából, az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt és a piskótát visszatesszük a tortaformába.
Szeder réteg elkészítése
Visszatesszük a tűzre és újra felforraljuk. Közben a pudingport kikeverjük a maradék vízzel és hozzáöntjük a már forrásban lévő fekete szederhez, mintha pudingot főznénk.
A kész szedres pudingot még melegen a tortaformában lévő piskótára öntjük, majd a hűtőben hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése
Érdemes az egész sütést ezzel a lépéssel kezdeni, hogy a pudingunk elhűljön.
Miután a puding kihűlt a tejszínt felverjük.
A már kihűlt pudingot is keverjük át a robotgéppel, ezután a felvert tejszínt és a megkevert, kihűlt pudingot összekeverjük és a tortaformában lévő fekete szeder réteggel ellátott piskótára simítjuk, 1 napot állni hagyjuk a hűtőben. Másnap levesszük a tortaformát, és már fogyaszthatjuk is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?