Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fűszeres sárgabarackbefőtt

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 darab 500 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 darab 500 ml-es üveg elkészítéséhez

4 kg sárgabarack (előkészítve mérjük le)
600 g cukor
2 csapott teáskanál őrölt fahéj
üvegenként kb. 3-4 szem egész szegfűszeg
üvegenként 1 darab csillagánizs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A befőttes üvegeket alaposan elmossuk, majd forrásban lévő vízbe téve csírátlanítjuk. Ehhez egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük az üvegeket (lepje el a víz) és 10-15 percet forraljuk. Ezután óvatosan kivesszük a vízből, és fejjel lefelé fordítva tiszta papírtörlőre vagy konyharuhára tesszük, majd hagyjuk megszáradni. A sárgabarackot megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, felezzük és kimagozzuk, majd 4 kg-ot kimérünk.

Elkészítés:

2 liter vízben elkeverjük a cukrot, a befőtt tartósítót, a citromsavat és az őrölt fahéjat, majd egy főzőedényben felforraljuk. A gyümölcsöt két részletben a forrásban lévő szirupba tesszük, és újraforrásig főzzük. Az előkészített üvegekben elosztjuk a szegfűszegeket és a csillagánizsokat, megtöltjük a gyümölccsel, majd a forró szirupot rámerjük úgy, hogy azokat ellepje. Az üvegeket celofánnal és csavaros fedővel vagy csatos üveg esetén tömítő gumival azonnal lezárjuk, majd legalább 5 percre fejre állítjuk. A befőttet szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen, a felnyitott üvegeket pedig hűtőszekrényben tároljuk.

Tippek:

A befőttes üvegeket mosogatógépben, mikrohullámú sütőben vagy sütőben is sterilizálhatjuk.
A sárgabarackot felhasználás előtt ízlés szerint meghámozhatjuk.
Fűszeres sárgabarackbefőtt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!