Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gnocchi paradicsom-salsával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag Gnocchi paradicsom-salsával elkészítéséhez

Gnocchihoz:

1 kg lisztes burgonya
300 g búzaliszt
100 g durumbúzadara
frissen őrölt bors
kb. 1 teáskanál szerecsendió

Paradicsom-salsahoz:

4 darab közepes fürtös paradicsom
1 darab vöröshagyma
2 darab fokhagymagerezd
16 darab bazsalikomlevél
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál agavészirup
frissen őrölt bors

A Gnocchi paradicsom-salsával elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a burgonyát, kockázzuk fel, majd sós vízben forraljuk fel és 20-25 perc alatt főzzük puhára.

Elkészítés:

Paradicsom-salsa:
A paradicsomot mossuk meg és vágjuk apró kockákra. A hagymát pucoljuk meg, felezzük, majd vágjuk apró kockákra. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg és aprítsuk fel. A bazsalikomleveleket mossuk meg és vágjuk darabokra. Az olajat, az ecetet, az agavészirupot és a fűszereket keverjük össze, adjuk hozzá a zöldségekhez.

Gnocchi:
A megfőtt burgonyáról öntsük le a vizet és forrón préseljük át a krumplinyomóval. A lisztet, a búzadarát, és a Creme Vegát keverjük hozzá, fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. A tésztából formázzunk diónyi golyókat, egy villával lapítsuk meg kicsit, majd rakjuk forró sós vízbe, forraljuk fel és kb. 3 percig főzzük. A gnocchikat szedőkanállal szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni.

Tálalás:
A gnocchikat tálaljuk egy tányéron, a paradicsom-salsát helyezzük a tetejére és szolgáljuk fel melegen vagy hidegen.
Gnocchi paradicsom-salsával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!