![Gofri epres tejszínhabbal](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30799/43492-gofri-epres-tejszinhabbal.jpg)
Gofri epres tejszínhabbal
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Az eperszemeket megmossuk, 5 darabot félreteszünk, a többit kicsumázzuk, pürésítjük, és összekeverjük a cukorral. A habtejszínt felverjük keményre, közben hozzászórjuk a zselatint. Az eperpürét beleforgatjuk. A habot habzsákba töltjük, lezárjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.
Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a mandula kivételével) hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd utána a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A mandulát hozzáforgatjuk.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Gofrinként 2-3 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, majd aranysárgára sütjük. Végül fémrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gofrikat megtöltjük az epres tejszínhabbal. Megszórjuk porcukorral, eprekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Gofri epres tejszínhabbal
Hozzávalók
kb. 5 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Az eperszemeket megmossuk, 5 darabot félreteszünk, a többit kicsumázzuk, pürésítjük, és összekeverjük a cukorral. A habtejszínt felverjük keményre, közben hozzászórjuk a zselatint. Az eperpürét beleforgatjuk. A habot habzsákba töltjük, lezárjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.
Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a mandula kivételével) hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd utána a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A mandulát hozzáforgatjuk.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Gofrinként 2-3 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, majd aranysárgára sütjük. Végül fémrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gofrikat megtöltjük az epres tejszínhabbal. Megszórjuk porcukorral, eprekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
![Gofri epres tejszínhabbal](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30799/43492-gofri-epres-tejszinhabbal.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?