Gofri epres tejszínhabbal
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Az eperszemeket megmossuk, 5 darabot félreteszünk, a többit kicsumázzuk, pürésítjük, és összekeverjük a cukorral. A habtejszínt felverjük keményre, közben hozzászórjuk a zselatint. Az eperpürét beleforgatjuk. A habot habzsákba töltjük, lezárjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.
Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a mandula kivételével) hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd utána a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A mandulát hozzáforgatjuk.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Gofrinként 2-3 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, majd aranysárgára sütjük. Végül fémrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gofrikat megtöltjük az epres tejszínhabbal. Megszórjuk porcukorral, eprekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Gofri epres tejszínhabbal
Hozzávalók
kb. 5 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Az eperszemeket megmossuk, 5 darabot félreteszünk, a többit kicsumázzuk, pürésítjük, és összekeverjük a cukorral. A habtejszínt felverjük keményre, közben hozzászórjuk a zselatint. Az eperpürét beleforgatjuk. A habot habzsákba töltjük, lezárjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.
Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a mandula kivételével) hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd utána a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A mandulát hozzáforgatjuk.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Gofrinként 2-3 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, majd aranysárgára sütjük. Végül fémrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gofrikat megtöltjük az epres tejszínhabbal. Megszórjuk porcukorral, eprekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?