Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rózsaszirmos eperzselé

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 darab 200 ml-es üveg Rózsaszirmos eperzselé elkészítéséhez

kb. 10 db rózsaszirom
500 g földieper (előkészítve, lemérve)
1 db lime leve
100 ml Rosé bor
650 ml almalé (szűrt)

A Rózsaszirmos eperzselé elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A rózsaszirmokat megtisztítjuk, rövid ideig megmossuk, majd hagyjuk lecsepegni. A földiepret megmossuk, megpucoljuk, pépesítjük, majd 500 g-ot kimérünk. A szirmokat és az epret egy tálba tesszük. A lime levét, a bort és az almalevet egy főzőedényben felforraljuk, majd a szirmokra öntjük és elkeverjük. Egy evőkanál segítségével a szirmokat a folyadékban picit megnyomkodjuk. Az alaplevet hagyjuk kihűlni, majd lefedve min. 12 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Elkészítés:

Az alaplevet egy kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk és a levét felfogjuk. A levet a dzsemfix-szel jól elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

A bort helyettesíthetjük almalével is.
Rózsaszirmos eperzselé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!