Gofrifalatkák vaníliaöntettel
Hozzávalók
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
250 ml tej
50 g lágy vaj vagy margarin
60 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Kenéshez:
kevés napraforgóolaj
Öntethez:
1 tasak Dr. Oetker Expressz Desszertöntet vaníliaízű
250 ml tej
Elkészítés
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük, és a többi hozzávalót hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd utána a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Darabonként kb. 1 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, majd aranysárgára sütjük. Végül fémrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük, és a gofrifalatkák mellé tálaljuk.
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük, és a többi hozzávalót hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd utána a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Darabonként kb. 1 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, majd aranysárgára sütjük. Végül fémrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük, és a gofrifalatkák mellé tálaljuk.
Tipp:
A tésztába belekeverhetünk 1 teáskanál őrölt fahéjat.
Kedvencnek jelölöm
Gofrifalatkák vaníliaöntettel
Hozzávalók
kb. 20-22 darab elkészítéséhez
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
250 ml tej
50 g lágy vaj vagy margarin
60 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Kenéshez:
kevés napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük, és a többi hozzávalót hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd utána a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Darabonként kb. 1 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, majd aranysárgára sütjük. Végül fémrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük, és a gofrifalatkák mellé tálaljuk.
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük, és a többi hozzávalót hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd utána a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Darabonként kb. 1 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, majd aranysárgára sütjük. Végül fémrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük, és a gofrifalatkák mellé tálaljuk.
Tipp:
A tésztába belekeverhetünk 1 teáskanál őrölt fahéjat.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?