Palacsintatorta
Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez:
Töltelékhez, díszítéshez:
Túrós töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. A tojásokat a cukorral, a sóval, a sütőporral, a vanillincukorral, a tejjel és az ásványvízzel habverővel verjük fel, és öntsünk egy keveset a mélyedésbe. A közepétől kezdve keverjük össze a tojásfolyadékot és a lisztet, majd fokozatosan adjuk hozzá a maradék tojásfolyadékot, ügyelve arra, hogy ne képződjön csomó.
Hevítsünk fel egy kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben (Ø 24 cm), és süssünk ki kb. 9 palacsintát, majd hagyjuk kihűlni.
Válogassuk szét a bogyósgyümölcsöket, mossuk meg és csepegtessük le jól. A nagy gyümölcsöket vágjuk apró darabokra a töltelékhez. Az epreket zölddel együtt felezzük el a díszítéshez.
Túrós töltelék:
Keverjük össze a túrót a habfixálóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk bele.
Helyezzünk egy palacsintát egy tortalapra vagy tányérra. Rétegezzük az összes palacsintát 1-1 evőkanál krémmel és bogyós gyümölcsökkel, hogy tortát alkosson. A krémet egészen a palacsinta széléig kenjük el, és szórjuk rá a bogyós gyümölcsöket. A befejezéshez ne kenjük a krémet egészen a széléig, és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel. Tálalásig tegyük a palacsintatortát a hűtőszekrénybe.
Palacsintatorta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez:
Töltelékhez, díszítéshez:
Túrós töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. A tojásokat a cukorral, a sóval, a sütőporral, a vanillincukorral, a tejjel és az ásványvízzel habverővel verjük fel, és öntsünk egy keveset a mélyedésbe. A közepétől kezdve keverjük össze a tojásfolyadékot és a lisztet, majd fokozatosan adjuk hozzá a maradék tojásfolyadékot, ügyelve arra, hogy ne képződjön csomó.
Hevítsünk fel egy kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben (Ø 24 cm), és süssünk ki kb. 9 palacsintát, majd hagyjuk kihűlni.
Válogassuk szét a bogyósgyümölcsöket, mossuk meg és csepegtessük le jól. A nagy gyümölcsöket vágjuk apró darabokra a töltelékhez. Az epreket zölddel együtt felezzük el a díszítéshez.
Túrós töltelék:
Keverjük össze a túrót a habfixálóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk bele.
Helyezzünk egy palacsintát egy tortalapra vagy tányérra. Rétegezzük az összes palacsintát 1-1 evőkanál krémmel és bogyós gyümölcsökkel, hogy tortát alkosson. A krémet egészen a palacsinta széléig kenjük el, és szórjuk rá a bogyós gyümölcsöket. A befejezéshez ne kenjük a krémet egészen a széléig, és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel. Tálalásig tegyük a palacsintatortát a hűtőszekrénybe.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?