Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsintatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
4 db tojás (M-es)
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 csipet só
375 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz

Sütéshez:

némi étolaj

Töltelékhez, díszítéshez:

kb. 650 g vegyes bogyós gyümölcsök

Túrós töltelékhez:

500 g félzsíros tehéntúró
kb. 2 evőkanál cukor
1/2 citrom leve
200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. A tojásokat a cukorral, a sóval, a sütőporral, a vanillincukorral, a tejjel és az ásványvízzel habverővel verjük fel, és öntsünk egy keveset a mélyedésbe. A közepétől kezdve keverjük össze a tojásfolyadékot és a lisztet, majd fokozatosan adjuk hozzá a maradék tojásfolyadékot, ügyelve arra, hogy ne képződjön csomó.

Hevítsünk fel egy kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben (Ø 24 cm), és süssünk ki kb. 9 palacsintát, majd hagyjuk kihűlni.

Válogassuk szét a bogyósgyümölcsöket, mossuk meg és csepegtessük le jól. A nagy gyümölcsöket vágjuk apró darabokra a töltelékhez. Az epreket zölddel együtt felezzük el a díszítéshez.

Túrós töltelék:
Keverjük össze a túrót a habfixálóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk bele.

Helyezzünk egy palacsintát egy tortalapra vagy tányérra. Rétegezzük az összes palacsintát 1-1 evőkanál krémmel és bogyós gyümölcsökkel, hogy tortát alkosson. A krémet egészen a palacsinta széléig kenjük el, és szórjuk rá a bogyós gyümölcsöket. A befejezéshez ne kenjük a krémet egészen a széléig, és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel. Tálalásig tegyük a palacsintatortát a hűtőszekrénybe.
Palacsintatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 0-20 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!