Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsintatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
4 db tojás (M-es)
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 csipet só
375 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz

Sütéshez:

némi étolaj

Töltelékhez, díszítéshez:

kb. 650 g vegyes bogyós gyümölcsök

Túrós töltelékhez:

500 g félzsíros tehéntúró
kb. 2 evőkanál cukor
1/2 citrom leve
200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. A tojásokat a cukorral, a sóval, a sütőporral, a vanillincukorral, a tejjel és az ásványvízzel habverővel verjük fel, és öntsünk egy keveset a mélyedésbe. A közepétől kezdve keverjük össze a tojásfolyadékot és a lisztet, majd fokozatosan adjuk hozzá a maradék tojásfolyadékot, ügyelve arra, hogy ne képződjön csomó.

Hevítsünk fel egy kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben (Ø 24 cm), és süssünk ki kb. 9 palacsintát, majd hagyjuk kihűlni.

Válogassuk szét a bogyósgyümölcsöket, mossuk meg és csepegtessük le jól. A nagy gyümölcsöket vágjuk apró darabokra a töltelékhez. Az epreket zölddel együtt felezzük el a díszítéshez.

Túrós töltelék:
Keverjük össze a túrót a habfixálóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk bele.

Helyezzünk egy palacsintát egy tortalapra vagy tányérra. Rétegezzük az összes palacsintát 1-1 evőkanál krémmel és bogyós gyümölcsökkel, hogy tortát alkosson. A krémet egészen a palacsinta széléig kenjük el, és szórjuk rá a bogyós gyümölcsöket. A befejezéshez ne kenjük a krémet egészen a széléig, és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel. Tálalásig tegyük a palacsintatortát a hűtőszekrénybe.
Palacsintatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!