Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsintatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
4 db tojás (M-es)
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 csipet só
375 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz

Sütéshez:

némi étolaj

Töltelékhez, díszítéshez:

kb. 650 g vegyes bogyós gyümölcsök

Túrós töltelékhez:

500 g félzsíros tehéntúró
kb. 2 evőkanál cukor
1/2 citrom leve
200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. A tojásokat a cukorral, a sóval, a sütőporral, a vanillincukorral, a tejjel és az ásványvízzel habverővel verjük fel, és öntsünk egy keveset a mélyedésbe. A közepétől kezdve keverjük össze a tojásfolyadékot és a lisztet, majd fokozatosan adjuk hozzá a maradék tojásfolyadékot, ügyelve arra, hogy ne képződjön csomó.

Hevítsünk fel egy kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben (Ø 24 cm), és süssünk ki kb. 9 palacsintát, majd hagyjuk kihűlni.

Válogassuk szét a bogyósgyümölcsöket, mossuk meg és csepegtessük le jól. A nagy gyümölcsöket vágjuk apró darabokra a töltelékhez. Az epreket zölddel együtt felezzük el a díszítéshez.

Túrós töltelék:
Keverjük össze a túrót a habfixálóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk bele.

Helyezzünk egy palacsintát egy tortalapra vagy tányérra. Rétegezzük az összes palacsintát 1-1 evőkanál krémmel és bogyós gyümölcsökkel, hogy tortát alkosson. A krémet egészen a palacsinta széléig kenjük el, és szórjuk rá a bogyós gyümölcsöket. A befejezéshez ne kenjük a krémet egészen a széléig, és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel. Tálalásig tegyük a palacsintatortát a hűtőszekrénybe.
Palacsintatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!