Napocska palacsinta
Hozzávalók
Palacsintához:
1 tasak Dr. Oetker Amerikai palacsinta alappor
300 ml tej
kevés margarin a sütéshez
Díszítéshez:
kb. 350 g eper
kb. 150 g áfonya
Dr. Oetker Dekor Toll (piros, zöld)
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, szárazra töröljük, az epreket kicsumázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 7 darab palacsintát sütünk belőle. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A palacsintákat elrendezzük 1-1 tányéron. Az eperszeletekből és az áfonyákból kialakítjuk a napsugarakat, 1-1 félbevágott áfonyaszem lesz a napocska szeme, dekor tollal díszítve. A száját szintén dekor tollal rajzoljuk meg.
A palacsintákat elrendezzük 1-1 tányéron. Az eperszeletekből és az áfonyákból kialakítjuk a napsugarakat, 1-1 félbevágott áfonyaszem lesz a napocska szeme, dekor tollal díszítve. A száját szintén dekor tollal rajzoljuk meg.
Tipp:
A napsugarakat narancsgerezdekből is kialakítjuk.
Kedvencnek jelölöm
Napocska palacsinta
Hozzávalók
kb. 7 darab elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, szárazra töröljük, az epreket kicsumázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 7 darab palacsintát sütünk belőle. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A palacsintákat elrendezzük 1-1 tányéron. Az eperszeletekből és az áfonyákból kialakítjuk a napsugarakat, 1-1 félbevágott áfonyaszem lesz a napocska szeme, dekor tollal díszítve. A száját szintén dekor tollal rajzoljuk meg.
A palacsintákat elrendezzük 1-1 tányéron. Az eperszeletekből és az áfonyákból kialakítjuk a napsugarakat, 1-1 félbevágott áfonyaszem lesz a napocska szeme, dekor tollal díszítve. A száját szintén dekor tollal rajzoljuk meg.
Tipp:
A napsugarakat narancsgerezdekből is kialakítjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
1
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
2
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?