Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Napocska palacsinta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab elkészítéséhez

Palacsintához:

300 ml tej
kevés margarin a sütéshez

Díszítéshez:

kb. 350 g eper
kb. 150 g áfonya
Dr. Oetker Dekor Toll (piros, zöld)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, szárazra töröljük, az epreket kicsumázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

Elkészítés:

Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 7 darab palacsintát sütünk belőle. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A palacsintákat elrendezzük 1-1 tányéron. Az eperszeletekből és az áfonyákból kialakítjuk a napsugarakat, 1-1 félbevágott áfonyaszem lesz a napocska szeme, dekor tollal díszítve. A száját szintén dekor tollal rajzoljuk meg.

Tipp:

A napsugarakat narancsgerezdekből is kialakítjuk.
A Napocska palacsinta bogyós gyümölcsökkel gazdagított édes desszert gyerekeknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!