Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gránátalmás pavlova

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Gránátalmás pavlova

5 tojásfehérje
25 dkg kristálycukor
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál étkezési keményítő

A krémhez és díszítéshez:

3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 db gránátalma
4-5 db bébi narancs
4 evőkanál barna cukor
1 lime héja
fél citrom leve
1 evőkanál fehérbor
kevés őrölt fahéj
csipet só

A Gránátalmás pavlova elkészítése lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és közben lassan a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd további 10 percig verjük. Végül az étkezési keményítőt és az almaecetet is hozzákeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, melynek az aljára a masszát egyenletesen kétfelé elosztva elsimítjuk a sütőpapírra rajzolt 2 körön. Szép magasak lesznek, kb. 15 cm átmérőjű. A tepsit a 100-120 fokra előmelegített sütő alsó harmadába toljuk, és légkeveréssel 80 perc alatt megsütjük. Sütés után a sütőben hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a hideg habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tortalap tetején egyenletesen elosztjuk. A gránátalma magját villával kiszedjük, de nem kell mind, csak a fele, és annak szűrőn átnyomjuk a levét. A bébi narancsot felkarikázzuk és kimagozzuk, majd a barna cukorral, és a borral, no meg a gránátlével és fűszerrel felfőzzük, és addig keverjük, míg besűrűsödik. Citromlével meglocsoljuk, és hagyjuk kihűlni. Ezzel díszítjük a torta tetejét, ha kihűlt már a kompótunk. Friss gránátalmamagokkal megszórjuk még, és kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Ha jól kifagyott, akkor szeletelve tálaljuk.
Gránátalmás pavlova Gránátalmás pavlova Gránátalmás pavlova

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-12-14
1 Kedvelés

Készíts kreatív karácsonyi sütiket! 2. rész

Cikkünk korábbi részében megmutattuk, hogyan készíthetsz könnyedén kis habcsók fákat vagy sütés nélküli rénszarvas sajttortát. Most pedig egy különleges sütinyalóka és vegán keksz ötletet mutatunk! Kápráztasd el vele a családot és a barátaidat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-14
2 Kedvelés

Bejgli, stollen, guba – így lesznek tökéletesek a karácsonyi sütik

Nincs karácsony sütemény(ek) nélkül, legtöbben ilyenkor az otthoni sütés mellett teszik le a voksukat. Nem csoda, a kinti hideg idő ellensúlyozására jó érzés bekapcsolni a sütőt, a lakásban szálló csodás illatok pedig igazán ünnepivé teszik a készülődést.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-10
1 Kedvelés

Adventi sütemények kelt tésztából

Ahogy elérkezik advent első vasárnapja, már kapjuk is elő a klasszikus ünnepi fűszereket: a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a kardamomot, a szerecsendióvirágot vagy a kedvenc mézessütemény-fűszerkeverékünket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!