Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grillkenyér fűszeres mártogatóssal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

8 adag elkészítéséhez

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 ½ teáskanál só
½ csapott teáskanál cukor
1-2 evőkanál olívaolaj
300 ml langyos víz

Kenéshez:

olívaolaj

Fűszeres mártogatóshoz:

1 cserép bazsalikom
kb. 8 ág friss kakukkfű
2-3 evőkanál olívaolaj
zöldcitromlé
frissen őrölt bors

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük, összekeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

Grillkenyér:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk, és 8 egyforma méretű darabra osztjuk. Az egyes darabokat golyókká formázzuk. A golyókat sodrófával lepénnyé (kb. 10 x 15 cm) kinyújtjuk. A tésztát meleg helyen még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 15-20 perc). A kenyerek felső oldalát kevés olívaolajjal bekenjük, és ezzel az oldalával lefelé a grillrácsra tesszük, és kb. 3 percig grillezzük. A kenyerek felső oldalát olívaolajjal szintén bekenjük, megfordítjuk, és további 3 percet grillezzük.

Grillkenyér, elektromos szendvicssütőben:
A kenyerek mindkét oldalát vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd a sütőt összecsukjuk. Közepes hőfokon addig sütjük, míg aranybarna nem lesz.

Fűszeres mártogatós:
A fűszereket megmossuk, és finomra aprítjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, majd sóval és borssal ízesítjük.

Tippek:

A grillkenyereket grillezés előtt megtölthetjük juhsajttal vagy parmezán sajttal. Ehhez a kinyújtott lepények felét sajttal megrakjuk, összehajtjuk, és még egyszer kinyújtjuk. Vagy grillezés után a kenyereket felvágjuk, és pl. chedar sajttal és pármai sonkával megtöltjük.
A grillkenyereket megsüthetjük a tűzhelyen, fedő nélkül serpenyőben is.
A Grillkenyér fűszeres mártogatóssal kínálható főétkezésnek is alkalmas fogás.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!