Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grillkenyér fűszeres mártogatóssal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

8 adag elkészítéséhez

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 ½ teáskanál só
½ csapott teáskanál cukor
1-2 evőkanál olívaolaj
300 ml langyos víz

Kenéshez:

olívaolaj

Fűszeres mártogatóshoz:

1 cserép bazsalikom
kb. 8 ág friss kakukkfű
2-3 evőkanál olívaolaj
zöldcitromlé
frissen őrölt bors

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük, összekeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

Grillkenyér:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk, és 8 egyforma méretű darabra osztjuk. Az egyes darabokat golyókká formázzuk. A golyókat sodrófával lepénnyé (kb. 10 x 15 cm) kinyújtjuk. A tésztát meleg helyen még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 15-20 perc). A kenyerek felső oldalát kevés olívaolajjal bekenjük, és ezzel az oldalával lefelé a grillrácsra tesszük, és kb. 3 percig grillezzük. A kenyerek felső oldalát olívaolajjal szintén bekenjük, megfordítjuk, és további 3 percet grillezzük.

Grillkenyér, elektromos szendvicssütőben:
A kenyerek mindkét oldalát vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd a sütőt összecsukjuk. Közepes hőfokon addig sütjük, míg aranybarna nem lesz.

Fűszeres mártogatós:
A fűszereket megmossuk, és finomra aprítjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, majd sóval és borssal ízesítjük.

Tippek:

A grillkenyereket grillezés előtt megtölthetjük juhsajttal vagy parmezán sajttal. Ehhez a kinyújtott lepények felét sajttal megrakjuk, összehajtjuk, és még egyszer kinyújtjuk. Vagy grillezés után a kenyereket felvágjuk, és pl. chedar sajttal és pármai sonkával megtöltjük.
A grillkenyereket megsüthetjük a tűzhelyen, fedő nélkül serpenyőben is.
A Grillkenyér fűszeres mártogatóssal kínálható főétkezésnek is alkalmas fogás.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!