Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán burgonyaleves Creme VEGA-val

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Vegán burgonyaleveshez:

600 g burgonya (főzni való fajta)
200 g vegán virsli (vagy kolbász)
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál fűszerpaprika
3 darab babérlevél
őrölt fekete bors
1 evőkanál búzaliszt

Díszítéshez:

némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. A vegán virslit karikákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban, majd a vegán virslit átpirítjuk rajta. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük. Rászórjuk az olajra a vörös- és fokhagymát, és megfonnyasztjuk rajta. Ezután a lábast lehúzzuk a tűzről, a hagymás alapot megszórjuk a fűszerpaprikával, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a lábast a tűzre, beletesszük a burgonyakockákat, átkeverjük, majd felöntjük kb. 1-1,2 l vízzel. Hozzáadjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

A Creme VEGA-t először a liszttel, utána egy merőkanálnyi levessel csomómentesre keverjük, majd a lábasba öntjük, és kevergetve összeforraljuk. Tálalás előtt a vegán virslikarikákat hozzákeverjük, és a babérleveleket eltávolítjuk. A levest finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Tipp:

A főzés vége felé hozzákeverhetünk a leveshez egy kis csokor leszárazott, finomra aprított kaprot.
Vegán burgonyaleves Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!