Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán burgonyaleves Creme VEGA-val

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Vegán burgonyaleveshez:

600 g burgonya (főzni való fajta)
200 g vegán virsli (vagy kolbász)
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál fűszerpaprika
3 darab babérlevél
őrölt fekete bors
1 evőkanál búzaliszt

Díszítéshez:

némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. A vegán virslit karikákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban, majd a vegán virslit átpirítjuk rajta. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük. Rászórjuk az olajra a vörös- és fokhagymát, és megfonnyasztjuk rajta. Ezután a lábast lehúzzuk a tűzről, a hagymás alapot megszórjuk a fűszerpaprikával, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a lábast a tűzre, beletesszük a burgonyakockákat, átkeverjük, majd felöntjük kb. 1-1,2 l vízzel. Hozzáadjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

A Creme VEGA-t először a liszttel, utána egy merőkanálnyi levessel csomómentesre keverjük, majd a lábasba öntjük, és kevergetve összeforraljuk. Tálalás előtt a vegán virslikarikákat hozzákeverjük, és a babérleveleket eltávolítjuk. A levest finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Tipp:

A főzés vége felé hozzákeverhetünk a leveshez egy kis csokor leszárazott, finomra aprított kaprot.
Vegán burgonyaleves Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!