Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán burgonyaleves Creme VEGA-val

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Vegán burgonyaleveshez:

600 g burgonya (főzni való fajta)
200 g vegán virsli (vagy kolbász)
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál fűszerpaprika
3 darab babérlevél
őrölt fekete bors
1 evőkanál búzaliszt

Díszítéshez:

némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. A vegán virslit karikákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban, majd a vegán virslit átpirítjuk rajta. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük. Rászórjuk az olajra a vörös- és fokhagymát, és megfonnyasztjuk rajta. Ezután a lábast lehúzzuk a tűzről, a hagymás alapot megszórjuk a fűszerpaprikával, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a lábast a tűzre, beletesszük a burgonyakockákat, átkeverjük, majd felöntjük kb. 1-1,2 l vízzel. Hozzáadjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

A Creme VEGA-t először a liszttel, utána egy merőkanálnyi levessel csomómentesre keverjük, majd a lábasba öntjük, és kevergetve összeforraljuk. Tálalás előtt a vegán virslikarikákat hozzákeverjük, és a babérleveleket eltávolítjuk. A levest finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Tipp:

A főzés vége felé hozzákeverhetünk a leveshez egy kis csokor leszárazott, finomra aprított kaprot.
Vegán burgonyaleves Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!