Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán burgonyaleves Creme VEGA-val

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Vegán burgonyaleveshez:

600 g burgonya (főzni való fajta)
200 g vegán virsli (vagy kolbász)
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál fűszerpaprika
3 darab babérlevél
őrölt fekete bors
1 evőkanál búzaliszt

Díszítéshez:

némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. A vegán virslit karikákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban, majd a vegán virslit átpirítjuk rajta. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük. Rászórjuk az olajra a vörös- és fokhagymát, és megfonnyasztjuk rajta. Ezután a lábast lehúzzuk a tűzről, a hagymás alapot megszórjuk a fűszerpaprikával, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a lábast a tűzre, beletesszük a burgonyakockákat, átkeverjük, majd felöntjük kb. 1-1,2 l vízzel. Hozzáadjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

A Creme VEGA-t először a liszttel, utána egy merőkanálnyi levessel csomómentesre keverjük, majd a lábasba öntjük, és kevergetve összeforraljuk. Tálalás előtt a vegán virslikarikákat hozzákeverjük, és a babérleveleket eltávolítjuk. A levest finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Tipp:

A főzés vége felé hozzákeverhetünk a leveshez egy kis csokor leszárazott, finomra aprított kaprot.
Vegán burgonyaleves Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!