Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grízes-pudingos gyors édesség

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

1. réteg:

5 dl tej
5 ek gríz
2 ek cukor

2. réteg:

4 dl tej
3 ek cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az öt decinyi tejet egy vízzel kiöblített lábosba odateszem főni a 2 ek. cukorral. Ha forr, óvatosan, beleöntöm a kimért grízt. Addig főzöm kavargatva, míg sűrű tejbegrízt nem kapok. Egy előre odakészített jénaiba (vagy bármilyen más formába) belesimítom a tejbegrízt. Míg kicsit megszilárdul, addig pont elég időm van elkészíteni a fedőréteget. A tejből, cukorból és porból sűrű pudingot főzök, és a gríz tetejére kanalazom, majd amennyire lehet, elsimítom. Már nincs is más dolgom, mint várni egy bő fél órát, míg a finomság kihűl. Ezután már lehet is kockákra vágni, és nassolni belőle.
Grízes-pudingos gyors édesség Grízes-pudingos gyors édesség Grízes-pudingos gyors édesség

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!