Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsintatorta eperöntettel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
4 darab tojás (M-es)
375 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
1 csipet só

Sütéshez:

némi napraforgóolaj

Töltelékhez:

400 ml hideg tej

Összeállításhoz:

kb. 14-15 darab babapiskóta

Eperöntethez:

250 g eper
1 csapott evőkanál porcukor (ízlés szerint)

Díszítéshez:

némi eper

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A tojást a cukorral, a tejjel, az ásványvízzel és a sóval kézi habverővel felverjük, és egy keveset a mélyedésbe öntünk. A közepéről indulva a tojásos folyadékot és a lisztet összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a maradék folyadékot, miközben figyelünk arra, hogy ne legyen csomós. A tésztát 20-30 percig pihentetjük.

A masszából kb. 9 palacsintát sütünk, ehhez egy kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőben kevés olajat hevítünk. Beleöntünk egy adag tésztát, és egyenletesen elterítjük. Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárgára sütjük. A többi palacsintát hasonló módon kisütjük, minden sütés előtt átkeverjük a tésztát.

Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. 

Összeállítás:
Az első palacsintát egy tetszőleges tálra helyezzük, és vékonyan megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a következő palacsintát, amit szintén megkenünk a krémmel, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg a palacsinták el nem fogynak. A maradék krémből egy keveset félreteszünk, a többivel pedig bevonjuk a legfelső palacsintát is.

A babapiskótákat keresztben kettévágjuk, mindegyik hátsó felüket megkenjük egy kevés félretett krémmel. A babapiskótákat krémes oldalukkal körben, szorosan a palacsintatorta széléhez illesztjük, és körben kirakjuk velük a tortát. A kész tortát legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Eperöntet:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk. A gyümölcshöz hozzáadjuk a vaníliás cukrot (és ízlés szerint porcukrot), majd pürésítjük.

Díszítés:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és körben kirakjuk vele a torta tetejét. A palacsintatortát szeletekre vágva, eperöntettel tálaljuk.

Tipp:

A palacsintatortát elkészíthetjük Dr. Oetker Csokoládés Tortakrémmel is.
Palacsintatorta eperöntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
68 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!