
Palacsintatorta eperöntettel



Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez:
Töltelékhez:
Összeállításhoz:
Eperöntethez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A tojást a cukorral, a tejjel, az ásványvízzel és a sóval kézi habverővel felverjük, és egy keveset a mélyedésbe öntünk. A közepéről indulva a tojásos folyadékot és a lisztet összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a maradék folyadékot, miközben figyelünk arra, hogy ne legyen csomós. A tésztát 20-30 percig pihentetjük.
A masszából kb. 9 palacsintát sütünk, ehhez egy kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőben kevés olajat hevítünk. Beleöntünk egy adag tésztát, és egyenletesen elterítjük. Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárgára sütjük. A többi palacsintát hasonló módon kisütjük, minden sütés előtt átkeverjük a tésztát.
Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük.
Összeállítás:
Az első palacsintát egy tetszőleges tálra helyezzük, és vékonyan megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a következő palacsintát, amit szintén megkenünk a krémmel, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg a palacsinták el nem fogynak. A maradék krémből egy keveset félreteszünk, a többivel pedig bevonjuk a legfelső palacsintát is.
A babapiskótákat keresztben kettévágjuk, mindegyik hátsó felüket megkenjük egy kevés félretett krémmel. A babapiskótákat krémes oldalukkal körben, szorosan a palacsintatorta széléhez illesztjük, és körben kirakjuk velük a tortát. A kész tortát legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Eperöntet:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk. A gyümölcshöz hozzáadjuk a vaníliás cukrot (és ízlés szerint porcukrot), majd pürésítjük.
Díszítés:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és körben kirakjuk vele a torta tetejét. A palacsintatortát szeletekre vágva, eperöntettel tálaljuk.
Tipp:


Palacsintatorta eperöntettel
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez:
Összeállításhoz:
Eperöntethez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A tojást a cukorral, a tejjel, az ásványvízzel és a sóval kézi habverővel felverjük, és egy keveset a mélyedésbe öntünk. A közepéről indulva a tojásos folyadékot és a lisztet összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a maradék folyadékot, miközben figyelünk arra, hogy ne legyen csomós. A tésztát 20-30 percig pihentetjük.
A masszából kb. 9 palacsintát sütünk, ehhez egy kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőben kevés olajat hevítünk. Beleöntünk egy adag tésztát, és egyenletesen elterítjük. Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárgára sütjük. A többi palacsintát hasonló módon kisütjük, minden sütés előtt átkeverjük a tésztát.
Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük.
Összeállítás:
Az első palacsintát egy tetszőleges tálra helyezzük, és vékonyan megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a következő palacsintát, amit szintén megkenünk a krémmel, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg a palacsinták el nem fogynak. A maradék krémből egy keveset félreteszünk, a többivel pedig bevonjuk a legfelső palacsintát is.
A babapiskótákat keresztben kettévágjuk, mindegyik hátsó felüket megkenjük egy kevés félretett krémmel. A babapiskótákat krémes oldalukkal körben, szorosan a palacsintatorta széléhez illesztjük, és körben kirakjuk velük a tortát. A kész tortát legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Eperöntet:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk. A gyümölcshöz hozzáadjuk a vaníliás cukrot (és ízlés szerint porcukrot), majd pürésítjük.
Díszítés:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és körben kirakjuk vele a torta tetejét. A palacsintatortát szeletekre vágva, eperöntettel tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?