Gundel palacsinta
Hozzávalók
Palacsinta tészta:
Diótöltelék:
Csokoládémártás:
Továbbá:
Elkészítés
Elkészítés
A szokásos módon kevés olajjal kikent serpenyőben kisütjük!
A cukrot és a vizet egy lábosba öntjük, elkeverjük és teljesen felolvasztjuk a cukrot.
Összekeverjük a darált és a durvára vágott diót, a lereszelt citrom és narancshéjat, valamint a fahéjat.
Végül ráöntjük a cukor szirupot, elkeverjük, és 1 óra hosszat a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a csokoládémártást!
Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, a cukor hozzáadásával. Mikor a csoki teljesen folyós hozzákeverjük a tejszínt is.
A palacsinták bal felső sarkába helyezünk egy evőkanálnyit a töltelékből, félbe hajtjuk, majd még egyszer félbe. Így egy háromszög alakot kell, hogy kapjunk!
Csokoládémártással leöntve tálaljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Gundel palacsinta
Hozzávalók
Palacsinta tészta:
Diótöltelék:
Csokoládémártás:
Továbbá:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A szokásos módon kevés olajjal kikent serpenyőben kisütjük!
A cukrot és a vizet egy lábosba öntjük, elkeverjük és teljesen felolvasztjuk a cukrot.
Összekeverjük a darált és a durvára vágott diót, a lereszelt citrom és narancshéjat, valamint a fahéjat.
Végül ráöntjük a cukor szirupot, elkeverjük, és 1 óra hosszat a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a csokoládémártást!
Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, a cukor hozzáadásával. Mikor a csoki teljesen folyós hozzákeverjük a tejszínt is.
A palacsinták bal felső sarkába helyezünk egy evőkanálnyit a töltelékből, félbe hajtjuk, majd még egyszer félbe. Így egy háromszög alakot kell, hogy kapjunk!
Csokoládémártással leöntve tálaljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?