Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gundel palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Palacsinta tészta:

4 db tojás
400 ml tej
50 g só
60 g cukor
400 g liszt
300 g víz

Diótöltelék:

200 g darált dió
200 g durvára vágott dió
120 g cukor
60 g víz
1 db citrom lereszelt héja
1 db narancs lereszelt héja
30 g őrölt fahéj

Csokoládémártás:

550 g tejszín
20 g cukor
350 g étcsokoládé

Továbbá:

kevés olaj a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A palacsinta tésztához kikeverjük a tojásokat a cukorral, a sóval és a fele mennyiségű tejjel. Hozzáadjuk a lisztet és a maradék tejet, legvégül kerül bele a víz.
A szokásos módon kevés olajjal kikent serpenyőben kisütjük!
A cukrot és a vizet egy lábosba öntjük, elkeverjük és teljesen felolvasztjuk a cukrot.
Összekeverjük a darált és a durvára vágott diót, a lereszelt citrom és narancshéjat, valamint a fahéjat.
Végül ráöntjük a cukor szirupot, elkeverjük, és 1 óra hosszat a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a csokoládémártást!
Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, a cukor hozzáadásával. Mikor a csoki teljesen folyós hozzákeverjük a tejszínt is.
A palacsinták bal felső sarkába helyezünk egy evőkanálnyit a töltelékből, félbe hajtjuk, majd még egyszer félbe. Így egy háromszög alakot kell, hogy kapjunk!
Csokoládémártással leöntve tálaljuk.

Tálalás

A palacsinta tálaláskor legyen langyos, a csokiszósz viszont maradjon hideg, vagy szobahőmérsékletű!

Tárolás

Folpack-kal lefedve hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

A tölteléket egy kevéske kis mézzel még ízletesebbé tehetjük!
Gundel palacsinta Gundel palacsinta Gundel palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!