
Gundel palacsinta


Hozzávalók
Palacsinta tészta:
Diótöltelék:
Csokoládémártás:
Továbbá:
Elkészítés
Elkészítés
A szokásos módon kevés olajjal kikent serpenyőben kisütjük!
A cukrot és a vizet egy lábosba öntjük, elkeverjük és teljesen felolvasztjuk a cukrot.
Összekeverjük a darált és a durvára vágott diót, a lereszelt citrom és narancshéjat, valamint a fahéjat.
Végül ráöntjük a cukor szirupot, elkeverjük, és 1 óra hosszat a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a csokoládémártást!
Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, a cukor hozzáadásával. Mikor a csoki teljesen folyós hozzákeverjük a tejszínt is.
A palacsinták bal felső sarkába helyezünk egy evőkanálnyit a töltelékből, félbe hajtjuk, majd még egyszer félbe. Így egy háromszög alakot kell, hogy kapjunk!
Csokoládémártással leöntve tálaljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés




Gundel palacsinta
Hozzávalók
Palacsinta tészta:
Diótöltelék:
Csokoládémártás:
Továbbá:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A szokásos módon kevés olajjal kikent serpenyőben kisütjük!
A cukrot és a vizet egy lábosba öntjük, elkeverjük és teljesen felolvasztjuk a cukrot.
Összekeverjük a darált és a durvára vágott diót, a lereszelt citrom és narancshéjat, valamint a fahéjat.
Végül ráöntjük a cukor szirupot, elkeverjük, és 1 óra hosszat a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a csokoládémártást!
Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, a cukor hozzáadásával. Mikor a csoki teljesen folyós hozzákeverjük a tejszínt is.
A palacsinták bal felső sarkába helyezünk egy evőkanálnyit a töltelékből, félbe hajtjuk, majd még egyszer félbe. Így egy háromszög alakot kell, hogy kapjunk!
Csokoládémártással leöntve tálaljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?