Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyömbéres almalekvár kevesebb kalóriával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g alma (előkészítve mérjük le)
30 g friss gyömbér (előkészítve mérjük le)
½ citrom kifacsart leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, felkockázzuk és 1000 g-ot kimérünk belőle. A gyömbért megpucoljuk, 30 g-ot kimérünk belőle és finomra reszeljük. Ezután a gyümölcsöt meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, majd botmixerrel pürésítjük.

Elkészítés:

A gyümölcspépet egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett, nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Almadzsemet is készíthetünk, ehhez a kimért almamennyiség felét vágjuk kis kockákra, a másik felét pedig pürésítsük.
Gyömbéres almalekvár kevesebb kalóriával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!