Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyömbéres-citromos rebarbaradzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1250 g zsenge, piros szárú rebarbara (előkészítve mérjük le)
350 g cukor
20 g friss gyömbér (előkészítve mérjük le)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A rebarbarát megmossuk, megpucoljuk, és apró, kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, majd 1250 g-ot kimérünk. A gyömbért megmossuk, meghámozzuk, felaprítjuk és 20 g-ot kimérünk. A rebarbara felét a gyömbérrel együtt pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

Az előkészített rebarbarát egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral és a citromhéjjal elkeverjük, majd a rebarbarához adjuk, és állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tippek:

Intenzíven citrusos ízvilágú dzsemhez használjunk 2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat.
Élénk színű dzsemhez 100 g rebarbarát váltsunk ki 100 ml málna- vagy ribizlilével.
A rebarbaradzsem fagyasztott rebarbarából is elkészíthető. Előzetesen olvasszuk ki a fagyasztott rebarbarát, és használjuk fel a keletkező levet.
Gyömbéres-citromos rebarbaradzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!