Gyömbéres-citromos rebarbaradzsem
Hozzávalók
1250 g zsenge, piros szárú rebarbara (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
20 g friss gyömbér (előkészítve mérjük le)
Elkészítés
Előkészítés:
A rebarbarát megmossuk, megpucoljuk, és apró, kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, majd 1250 g-ot kimérünk. A gyömbért megmossuk, meghámozzuk, felaprítjuk és 20 g-ot kimérünk. A rebarbara felét a gyömbérrel együtt pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
Az előkészített rebarbarát egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral és a citromhéjjal elkeverjük, majd a rebarbarához adjuk, és állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tippek:
Intenzíven citrusos ízvilágú dzsemhez használjunk 2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat.
Élénk színű dzsemhez 100 g rebarbarát váltsunk ki 100 ml málna- vagy ribizlilével.
A rebarbaradzsem fagyasztott rebarbarából is elkészíthető. Előzetesen olvasszuk ki a fagyasztott rebarbarát, és használjuk fel a keletkező levet.
Élénk színű dzsemhez 100 g rebarbarát váltsunk ki 100 ml málna- vagy ribizlilével.
A rebarbaradzsem fagyasztott rebarbarából is elkészíthető. Előzetesen olvasszuk ki a fagyasztott rebarbarát, és használjuk fel a keletkező levet.
Kedvencnek jelölöm
Gyömbéres-citromos rebarbaradzsem
Hozzávalók
kb. 8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1250 g zsenge, piros szárú rebarbara (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
20 g friss gyömbér (előkészítve mérjük le)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A rebarbarát megmossuk, megpucoljuk, és apró, kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, majd 1250 g-ot kimérünk. A gyömbért megmossuk, meghámozzuk, felaprítjuk és 20 g-ot kimérünk. A rebarbara felét a gyömbérrel együtt pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
Az előkészített rebarbarát egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral és a citromhéjjal elkeverjük, majd a rebarbarához adjuk, és állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tippek:
Intenzíven citrusos ízvilágú dzsemhez használjunk 2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat.
Élénk színű dzsemhez 100 g rebarbarát váltsunk ki 100 ml málna- vagy ribizlilével.
A rebarbaradzsem fagyasztott rebarbarából is elkészíthető. Előzetesen olvasszuk ki a fagyasztott rebarbarát, és használjuk fel a keletkező levet.
Élénk színű dzsemhez 100 g rebarbarát váltsunk ki 100 ml málna- vagy ribizlilével.
A rebarbaradzsem fagyasztott rebarbarából is elkészíthető. Előzetesen olvasszuk ki a fagyasztott rebarbarát, és használjuk fel a keletkező levet.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?