Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kávélikőr brazil módra

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 adag elkészítéséhez

750 ml száraz vörösbor
100 ml fehér rum
350 g cukor
2 narancs reszelt héja
6 g (kb. 50 szem) brazil szemes kávé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A likőr készítéséhez egy nagyobb üveget, majd tárolásához több kisebb üvegeket alaposan kimosunk.

Elkészítés:

A Kávélikőr brazil módra hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
A hozzávalókat a nagyobb üvegbe töltjük, jól lezárjuk, majd alaposan összerázzuk. Az italt szobahőmérsékleten 3 napig állni hagyjuk, alkalmanként felrázzuk. Végül a likőrt átszűrjük, majd a kisebb üvegekben elosztjuk.

Tipp:

Ha a likőrös üvegeket feldíszítjük kitűnő karácsonyi meglepetést készíthetünk: kössünk az üveg nyakára selyemszalagot, tűzzünk a szalagra díszes kártyát a likőr receptjével a hátoldalán.
A Kávélikőr brazil módra száraz, hűvös, és sötét helyen tárolandó a felhasználásig.
A Kávélikőr brazil módra otthon, házilag elkészíthető finom, alkoholos ital.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!