Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás-szedres tallér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 darabhoz:

Kelt tésztához:

125 ml tej
350 g búzaliszt
50 g porcukor
50 g Rama
1 csipet só
1 tojás (közepes méretű)
1 tojásfehérje (közepes méretű)

Ezenkívül:

500 ml tej
500 g mélyfagyasztott szeder vagy meggybefőtt
1 tojássárgája (közepes méretű)
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A szedret felolvasztjuk, jól lecsöpögtetjük. A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, a Ramát felolvasztjuk benne, majd hagyjuk kicsit hűlni.

A lisztet az Instant Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a langyos tejjel együtt), és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A pudingot a tasakon lévő használati útmutató alapján elkészítjük, majd gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk. A tészta egyharmad részét félretesszük, a többit kinyújtjuk, és 14 darab kb. 9 cm átmérőjű tallért szaggatunk belőle. A tallérokat a tepsibe fektetjük. A félretett tésztát 28 részre osztjuk, mindegyiket kb. 30 cm hosszú hengerré sodorjuk. Egy-egy tésztacsíkot összefonunk. A tallérok szélét vízzel megkenjük, majd a fonatokat a tallérok szélére ragasztjuk. A kihűlt pudingot átkeverjük, majd a tallérokat megtöltjük vele. A puding tetején a szedret elosztjuk.

A tojássárgáját a tejjel felverjük, majd a tallérok szélét megkenjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Alternatív elkészítés

A tallérokat más gyümölccsel pl. meggyel is elkészíthetjük.
A Vaníliás-szedres tallér kelt tésztából készített, gyümölcsös sütemény jeles napokra, családi hétvégékre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!