
Vaníliás-szedres tallér


Hozzávalók
kb. 14 darabhoz:
Kelt tésztához:
125 ml tej
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
50 g porcukor
50 g Rama
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 tojás (közepes méretű)
1 tojásfehérje (közepes méretű)
Ezenkívül:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
500 ml tej
500 g mélyfagyasztott szeder vagy meggybefőtt
1 tojássárgája (közepes méretű)
1 evőkanál tej
Elkészítés
Előkészítés
A szedret felolvasztjuk, jól lecsöpögtetjük. A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, a Ramát felolvasztjuk benne, majd hagyjuk kicsit hűlni.
A lisztet az Instant Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a langyos tejjel együtt), és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A pudingot a tasakon lévő használati útmutató alapján elkészítjük, majd gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk. A tészta egyharmad részét félretesszük, a többit kinyújtjuk, és 14 darab kb. 9 cm átmérőjű tallért szaggatunk belőle. A tallérokat a tepsibe fektetjük. A félretett tésztát 28 részre osztjuk, mindegyiket kb. 30 cm hosszú hengerré sodorjuk. Egy-egy tésztacsíkot összefonunk. A tallérok szélét vízzel megkenjük, majd a fonatokat a tallérok szélére ragasztjuk. A kihűlt pudingot átkeverjük, majd a tallérokat megtöltjük vele. A puding tetején a szedret elosztjuk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, majd a tallérok szélét megkenjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A lisztet az Instant Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a langyos tejjel együtt), és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A pudingot a tasakon lévő használati útmutató alapján elkészítjük, majd gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk. A tészta egyharmad részét félretesszük, a többit kinyújtjuk, és 14 darab kb. 9 cm átmérőjű tallért szaggatunk belőle. A tallérokat a tepsibe fektetjük. A félretett tésztát 28 részre osztjuk, mindegyiket kb. 30 cm hosszú hengerré sodorjuk. Egy-egy tésztacsíkot összefonunk. A tallérok szélét vízzel megkenjük, majd a fonatokat a tallérok szélére ragasztjuk. A kihűlt pudingot átkeverjük, majd a tallérokat megtöltjük vele. A puding tetején a szedret elosztjuk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, majd a tallérok szélét megkenjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés
A tallérokat más gyümölccsel pl. meggyel is elkészíthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Vaníliás-szedres tallér
Hozzávalók
kb. 14 darabhoz:
Kelt tésztához:
125 ml tej
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
50 g porcukor
50 g Rama
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 tojás (közepes méretű)
1 tojásfehérje (közepes méretű)
Ezenkívül:
500 ml tej
500 g mélyfagyasztott szeder vagy meggybefőtt
1 tojássárgája (közepes méretű)
1 evőkanál tej
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A szedret felolvasztjuk, jól lecsöpögtetjük. A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, a Ramát felolvasztjuk benne, majd hagyjuk kicsit hűlni.
A lisztet az Instant Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a langyos tejjel együtt), és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A pudingot a tasakon lévő használati útmutató alapján elkészítjük, majd gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk. A tészta egyharmad részét félretesszük, a többit kinyújtjuk, és 14 darab kb. 9 cm átmérőjű tallért szaggatunk belőle. A tallérokat a tepsibe fektetjük. A félretett tésztát 28 részre osztjuk, mindegyiket kb. 30 cm hosszú hengerré sodorjuk. Egy-egy tésztacsíkot összefonunk. A tallérok szélét vízzel megkenjük, majd a fonatokat a tallérok szélére ragasztjuk. A kihűlt pudingot átkeverjük, majd a tallérokat megtöltjük vele. A puding tetején a szedret elosztjuk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, majd a tallérok szélét megkenjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A lisztet az Instant Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a langyos tejjel együtt), és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A pudingot a tasakon lévő használati útmutató alapján elkészítjük, majd gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk. A tészta egyharmad részét félretesszük, a többit kinyújtjuk, és 14 darab kb. 9 cm átmérőjű tallért szaggatunk belőle. A tallérokat a tepsibe fektetjük. A félretett tésztát 28 részre osztjuk, mindegyiket kb. 30 cm hosszú hengerré sodorjuk. Egy-egy tésztacsíkot összefonunk. A tallérok szélét vízzel megkenjük, majd a fonatokat a tallérok szélére ragasztjuk. A kihűlt pudingot átkeverjük, majd a tallérokat megtöltjük vele. A puding tetején a szedret elosztjuk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, majd a tallérok szélét megkenjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés
A tallérokat más gyümölccsel pl. meggyel is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?