Gyors desszert pohárban joghurttal
Hozzávalók
Desszerthez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük és hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel(habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük.
Rétegezés:
A vaníliás krémet, a joghurtot (ha szükséges, előtte simára keverjük) és a mandarinokat kis adagokban, felváltva desszertes poharakba rétegezzük, majd enyhén megkeverjük. Tetejét díszítsük mandarinnal és pisztáciával. Tálalásig a desszertet tegyük a hűtőszekrénybe.
Tippek:
Ha még krémesebb krémet szeretnénk, akkor a krémport 200 ml hideg tej és 100 ml habtejszín hozzáadásával is elkészíthetjük.
Gyors desszert pohárban joghurttal
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Desszerthez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük és hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel(habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük.
Rétegezés:
A vaníliás krémet, a joghurtot (ha szükséges, előtte simára keverjük) és a mandarinokat kis adagokban, felváltva desszertes poharakba rétegezzük, majd enyhén megkeverjük. Tetejét díszítsük mandarinnal és pisztáciával. Tálalásig a desszertet tegyük a hűtőszekrénybe.
Tippek:
Ha még krémesebb krémet szeretnénk, akkor a krémport 200 ml hideg tej és 100 ml habtejszín hozzáadásával is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig
100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?