
Gyors desszert pohárban joghurttal



Hozzávalók
Desszerthez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük és hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel(habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük.
Rétegezés:
A vaníliás krémet, a joghurtot (ha szükséges, előtte simára keverjük) és a mandarinokat kis adagokban, felváltva desszertes poharakba rétegezzük, majd enyhén megkeverjük. Tetejét díszítsük mandarinnal és pisztáciával. Tálalásig a desszertet tegyük a hűtőszekrénybe.
Tippek:
Ha még krémesebb krémet szeretnénk, akkor a krémport 200 ml hideg tej és 100 ml habtejszín hozzáadásával is elkészíthetjük.


Gyors desszert pohárban joghurttal
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Desszerthez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük és hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel(habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük.
Rétegezés:
A vaníliás krémet, a joghurtot (ha szükséges, előtte simára keverjük) és a mandarinokat kis adagokban, felváltva desszertes poharakba rétegezzük, majd enyhén megkeverjük. Tetejét díszítsük mandarinnal és pisztáciával. Tálalásig a desszertet tegyük a hűtőszekrénybe.
Tippek:
Ha még krémesebb krémet szeretnénk, akkor a krémport 200 ml hideg tej és 100 ml habtejszín hozzáadásával is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?