Gyors desszert pohárban joghurttal
Hozzávalók
Desszerthez:
175 g mandarin (lecsöpögtetett súly)
300 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Aranka krém vaníliaízű
300 g natúr joghurt
Díszítéshez:
kb. 1 teáskanál aprított pisztácia
Elkészítés
Előkészítés:
A mandarinbefőttet egy szitán lecsepegtetjük. Néhány mandarint félreteszünk a díszítéshez.
Elkészítés:
Krém:
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük és hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel(habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük.
Rétegezés:
A vaníliás krémet, a joghurtot (ha szükséges, előtte simára keverjük) és a mandarinokat kis adagokban, felváltva desszertes poharakba rétegezzük, majd enyhén megkeverjük. Tetejét díszítsük mandarinnal és pisztáciával. Tálalásig a desszertet tegyük a hűtőszekrénybe.
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük és hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel(habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük.
Rétegezés:
A vaníliás krémet, a joghurtot (ha szükséges, előtte simára keverjük) és a mandarinokat kis adagokban, felváltva desszertes poharakba rétegezzük, majd enyhén megkeverjük. Tetejét díszítsük mandarinnal és pisztáciával. Tálalásig a desszertet tegyük a hűtőszekrénybe.
Tippek:
A desszert apróra vágott sárgabarackkal is nagyon ízletes.
Ha még krémesebb krémet szeretnénk, akkor a krémport 200 ml hideg tej és 100 ml habtejszín hozzáadásával is elkészíthetjük.
Ha még krémesebb krémet szeretnénk, akkor a krémport 200 ml hideg tej és 100 ml habtejszín hozzáadásával is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Gyors desszert pohárban joghurttal
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Desszerthez:
175 g mandarin (lecsöpögtetett súly)
300 ml hideg tej
300 g natúr joghurt
Díszítéshez:
kb. 1 teáskanál aprított pisztácia
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mandarinbefőttet egy szitán lecsepegtetjük. Néhány mandarint félreteszünk a díszítéshez.
Elkészítés:
Krém:
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük és hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel(habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük.
Rétegezés:
A vaníliás krémet, a joghurtot (ha szükséges, előtte simára keverjük) és a mandarinokat kis adagokban, felváltva desszertes poharakba rétegezzük, majd enyhén megkeverjük. Tetejét díszítsük mandarinnal és pisztáciával. Tálalásig a desszertet tegyük a hűtőszekrénybe.
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük és hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel(habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük.
Rétegezés:
A vaníliás krémet, a joghurtot (ha szükséges, előtte simára keverjük) és a mandarinokat kis adagokban, felváltva desszertes poharakba rétegezzük, majd enyhén megkeverjük. Tetejét díszítsük mandarinnal és pisztáciával. Tálalásig a desszertet tegyük a hűtőszekrénybe.
Tippek:
A desszert apróra vágott sárgabarackkal is nagyon ízletes.
Ha még krémesebb krémet szeretnénk, akkor a krémport 200 ml hideg tej és 100 ml habtejszín hozzáadásával is elkészíthetjük.
Ha még krémesebb krémet szeretnénk, akkor a krémport 200 ml hideg tej és 100 ml habtejszín hozzáadásával is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?