Tiramisu bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók
Téglalap alakú üvegtál kb. 28x21 cm-es:
kb. 1,5-2 l-es űrtartalmú
Rétegezéshez:
400-500 g bogyós gyümölcs
100 g babapiskóta
75 ml erős kávé
3 evőkanál Amaretto likőr
250 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Tiramisu krém
250 g mascarpone krémsajt
Szóráshoz:
kb. 1 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A bogyós gyümölcsöket mossuk és tisztítsuk meg. Egy részét tegyünk félre díszítéshez.
Elkészítés:
A kávét keverjük össze a mandula likőrrel és egyesével áztassuk bele a babapiskótákat, majd tegyük az előkészített tálba.
Tiramisu krém:
A kimért hideg tejet öntsük egy nagyobb keverőtálba, majd adjuk hozzá a tiramisu krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig keverjük. Alaposan keverjük hozzá a mascarpone krémsajtot.
Rétegezés:
A krém felét egyenletesen oszlassuk el a babapiskótán, majd szórjuk meg az előkészített bogyós gyümölccsel. A maradék krémmel fedjük le a gyümölcsöt. A tiramisut tegyük legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral a desszertet és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel.
Tiramisu krém:
A kimért hideg tejet öntsük egy nagyobb keverőtálba, majd adjuk hozzá a tiramisu krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig keverjük. Alaposan keverjük hozzá a mascarpone krémsajtot.
Rétegezés:
A krém felét egyenletesen oszlassuk el a babapiskótán, majd szórjuk meg az előkészített bogyós gyümölccsel. A maradék krémmel fedjük le a gyümölcsöt. A tiramisut tegyük legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral a desszertet és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel.
Tippek:
Amennyiben kávé és mandula likőr nélkül szeretnénk elkészíteni a desszertet, akkor a babapiskóta beáztatáshoz használjunk narancslevet vagy tejet.
Évszaktól függően fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk felolvasztás és lecsepegtetés után.
Évszaktól függően fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk felolvasztás és lecsepegtetés után.
Kedvencnek jelölöm
Tiramisu bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Téglalap alakú üvegtál kb. 28x21 cm-es:
kb. 1,5-2 l-es űrtartalmú
Rétegezéshez:
400-500 g bogyós gyümölcs
100 g babapiskóta
75 ml erős kávé
3 evőkanál Amaretto likőr
250 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Tiramisu Krém
250 g mascarpone krémsajt
Szóráshoz:
kb. 1 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A bogyós gyümölcsöket mossuk és tisztítsuk meg. Egy részét tegyünk félre díszítéshez.
Elkészítés:
A kávét keverjük össze a mandula likőrrel és egyesével áztassuk bele a babapiskótákat, majd tegyük az előkészített tálba.
Tiramisu krém:
A kimért hideg tejet öntsük egy nagyobb keverőtálba, majd adjuk hozzá a tiramisu krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig keverjük. Alaposan keverjük hozzá a mascarpone krémsajtot.
Rétegezés:
A krém felét egyenletesen oszlassuk el a babapiskótán, majd szórjuk meg az előkészített bogyós gyümölccsel. A maradék krémmel fedjük le a gyümölcsöt. A tiramisut tegyük legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral a desszertet és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel.
Tiramisu krém:
A kimért hideg tejet öntsük egy nagyobb keverőtálba, majd adjuk hozzá a tiramisu krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig keverjük. Alaposan keverjük hozzá a mascarpone krémsajtot.
Rétegezés:
A krém felét egyenletesen oszlassuk el a babapiskótán, majd szórjuk meg az előkészített bogyós gyümölccsel. A maradék krémmel fedjük le a gyümölcsöt. A tiramisut tegyük legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral a desszertet és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel.
Tippek:
Amennyiben kávé és mandula likőr nélkül szeretnénk elkészíteni a desszertet, akkor a babapiskóta beáztatáshoz használjunk narancslevet vagy tejet.
Évszaktól függően fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk felolvasztás és lecsepegtetés után.
Évszaktól függően fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk felolvasztás és lecsepegtetés után.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?