Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu bogyós gyümölcsökkel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Téglalap alakú üvegtál kb. 28x21 cm-es:

kb. 1,5-2 l-es űrtartalmú

Rétegezéshez:

400-500 g bogyós gyümölcs
100 g babapiskóta
75 ml erős kávé
3 evőkanál Amaretto likőr
250 ml hideg tej
250 g mascarpone krémsajt

Szóráshoz:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bogyós gyümölcsöket mossuk és tisztítsuk meg. Egy részét tegyünk félre díszítéshez.

Elkészítés:

A kávét keverjük össze a mandula likőrrel és egyesével áztassuk bele a babapiskótákat, majd tegyük az előkészített tálba.

Tiramisu krém:
A kimért hideg tejet öntsük egy nagyobb keverőtálba, majd adjuk hozzá a tiramisu krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig keverjük. Alaposan keverjük hozzá a mascarpone krémsajtot.

Rétegezés:
A krém felét egyenletesen oszlassuk el a babapiskótán, majd szórjuk meg az előkészített bogyós gyümölccsel. A maradék krémmel fedjük le a gyümölcsöt. A tiramisut tegyük legalább 1 órára hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral a desszertet és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel.

Tippek:

Amennyiben kávé és mandula likőr nélkül szeretnénk elkészíteni a desszertet, akkor a babapiskóta beáztatáshoz használjunk narancslevet vagy tejet.
Évszaktól függően fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk felolvasztás és lecsepegtetés után.
Tiramisu bogyós gyümölcsökkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!