Tiramisu bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók
Téglalap alakú üvegtál kb. 28x21 cm-es:
Rétegezéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Tiramisu krém:
A kimért hideg tejet öntsük egy nagyobb keverőtálba, majd adjuk hozzá a tiramisu krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig keverjük. Alaposan keverjük hozzá a mascarpone krémsajtot.
Rétegezés:
A krém felét egyenletesen oszlassuk el a babapiskótán, majd szórjuk meg az előkészített bogyós gyümölccsel. A maradék krémmel fedjük le a gyümölcsöt. A tiramisut tegyük legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral a desszertet és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel.
Tippek:
Évszaktól függően fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk felolvasztás és lecsepegtetés után.
Tiramisu bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Téglalap alakú üvegtál kb. 28x21 cm-es:
Rétegezéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Tiramisu krém:
A kimért hideg tejet öntsük egy nagyobb keverőtálba, majd adjuk hozzá a tiramisu krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig keverjük. Alaposan keverjük hozzá a mascarpone krémsajtot.
Rétegezés:
A krém felét egyenletesen oszlassuk el a babapiskótán, majd szórjuk meg az előkészített bogyós gyümölccsel. A maradék krémmel fedjük le a gyümölcsöt. A tiramisut tegyük legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral a desszertet és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel.
Tippek:
Évszaktól függően fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk felolvasztás és lecsepegtetés után.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?