Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors ketchup

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 darab 500 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 darab 500 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 ml paradicsomlé (100 %-os)
150 ml ananászlé (100 %-os)
100 ml vörösborecet
2 evőkanál worcester szósz
2 evőkanál paradicsompüré
2 késhegynyi cayenne bors
2 késhegynyi őrölt bors
½ rúd fahéj
1 darab csillagánizs
1-2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1-2 késhegynyi őrölt jamaikai szegfűbors
1-2 babérlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

1000 ml paradicsomlevet és 150 ml ananászlevet kimérünk.

Elkészítés:

A paradicsomlevet, az ananászlevet, az ecetet, a worcester szószt, a paradicsompürét és az összes fűszert a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Az egészet kevergetés közben felforraljuk, és állandó keverés mellett legalább 10- 15 percig rotyogva főzzük. Főzés után a babérlevelet, a fahéj rudat és a csillagánizst eltávolítjuk, illetve ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot is leszedjük, majd azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twistoff befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

Vörösborecet helyett használhatunk paradicsomecetet is.
A fahéjat, az ánizst és a babérlevelet papírzacskóba tesszük, jól lezárjuk és belefőzzük; így később könnyebben eltávolíthatjuk a fűszereket.
Gyors ketchup fűszerekkel gazdagított vegán mártás, zöldségételek, pl. batáta, cékla, zellerszár mellé.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!