Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors ketchup

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 darab 500 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 darab 500 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 ml paradicsomlé (100 %-os)
150 ml ananászlé (100 %-os)
100 ml vörösborecet
2 evőkanál worcester szósz
2 evőkanál paradicsompüré
2 késhegynyi cayenne bors
2 késhegynyi őrölt bors
½ rúd fahéj
1 darab csillagánizs
1-2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1-2 késhegynyi őrölt jamaikai szegfűbors
1-2 babérlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

1000 ml paradicsomlevet és 150 ml ananászlevet kimérünk.

Elkészítés:

A paradicsomlevet, az ananászlevet, az ecetet, a worcester szószt, a paradicsompürét és az összes fűszert a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Az egészet kevergetés közben felforraljuk, és állandó keverés mellett legalább 10- 15 percig rotyogva főzzük. Főzés után a babérlevelet, a fahéj rudat és a csillagánizst eltávolítjuk, illetve ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot is leszedjük, majd azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twistoff befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

Vörösborecet helyett használhatunk paradicsomecetet is.
A fahéjat, az ánizst és a babérlevelet papírzacskóba tesszük, jól lezárjuk és belefőzzük; így később könnyebben eltávolíthatjuk a fűszereket.
Gyors ketchup fűszerekkel gazdagított vegán mártás, zöldségételek, pl. batáta, cékla, zellerszár mellé.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!