Áfonyás sárgabaracklekvár
Hozzávalók
1000 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
250 g áfonya (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Sárgabarackhoz
350 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, negyedeljük, és a magházat, magot eltávolítjuk. 1000 g-ot kimérünk belőle, majd a gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk, és botmixerrel pürésítjük. Az áfonyát megmossuk, szemezzük, 250 g-ot kimérünk belőle, majd a felét botmixerrel pürésítjük.
Elkészítés:
A kétféle gyümölcspépet és a többi áfonyaszemet egy nagy főzőedénybe öntjük, és jól összekeverjük a dzsemfixszel és a kimért cukorral. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, majd az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk, és kb. 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Adhatunk a lekvárhoz 2 tasak Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília Aromát.
Kedvencnek jelölöm
Áfonyás sárgabaracklekvár
Hozzávalók
kb. 7-8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1000 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
250 g áfonya (előkészítve mérjük le)
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, negyedeljük, és a magházat, magot eltávolítjuk. 1000 g-ot kimérünk belőle, majd a gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk, és botmixerrel pürésítjük. Az áfonyát megmossuk, szemezzük, 250 g-ot kimérünk belőle, majd a felét botmixerrel pürésítjük.
Elkészítés:
A kétféle gyümölcspépet és a többi áfonyaszemet egy nagy főzőedénybe öntjük, és jól összekeverjük a dzsemfixszel és a kimért cukorral. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, majd az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk, és kb. 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Adhatunk a lekvárhoz 2 tasak Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília Aromát.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?