Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás sárgabaracklekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7-8 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7-8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
250 g áfonya (előkészítve mérjük le)
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, negyedeljük, és a magházat, magot eltávolítjuk. 1000 g-ot kimérünk belőle, majd a gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk, és botmixerrel pürésítjük. Az áfonyát megmossuk, szemezzük, 250 g-ot kimérünk belőle, majd a felét botmixerrel pürésítjük.

Elkészítés:

A kétféle gyümölcspépet és a többi áfonyaszemet egy nagy főzőedénybe öntjük, és jól összekeverjük a dzsemfixszel és a kimért cukorral. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, majd az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk, és kb. 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Adhatunk a lekvárhoz 2 tasak Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília Aromát.
Az Áfonyás sárgabaracklekvár hidegen és melegen is fogyasztható péksüteményekhez, piskótafélékhez.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!