Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás sárgabaracklekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7-8 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7-8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
250 g áfonya (előkészítve mérjük le)
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, negyedeljük, és a magházat, magot eltávolítjuk. 1000 g-ot kimérünk belőle, majd a gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk, és botmixerrel pürésítjük. Az áfonyát megmossuk, szemezzük, 250 g-ot kimérünk belőle, majd a felét botmixerrel pürésítjük.

Elkészítés:

A kétféle gyümölcspépet és a többi áfonyaszemet egy nagy főzőedénybe öntjük, és jól összekeverjük a dzsemfixszel és a kimért cukorral. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, majd az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk, és kb. 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Adhatunk a lekvárhoz 2 tasak Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília Aromát.
Az Áfonyás sárgabaracklekvár hidegen és melegen is fogyasztható péksüteményekhez, piskótafélékhez.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!