
Gyors sárgabarackpite



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Morzsához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk és az előkészített tepsibe tesszük.
Töltelék:
A töltelékhez a cukrot, a tejet és a pudingport a tasakon lévő leírás szerint megfőzzük, majd lehűtjük és egyenletesen megkenjük vele a tésztát.
A félbevágott sárgabarackot a tésztára helyezzük és megszórjuk a kimért cukorral.
Morzsa tészta:
A morzsához a lisztből, porcukorból és a hideg margarinból konyhai robotgéppel
(habverő) morzsát készítünk, végül megszórjuk ezzel a tésztát.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a pitét.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:


Gyors sárgabarackpite
Hozzávalók
kb. 20-25 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk és az előkészített tepsibe tesszük.
Töltelék:
A töltelékhez a cukrot, a tejet és a pudingport a tasakon lévő leírás szerint megfőzzük, majd lehűtjük és egyenletesen megkenjük vele a tésztát.
A félbevágott sárgabarackot a tésztára helyezzük és megszórjuk a kimért cukorral.
Morzsa tészta:
A morzsához a lisztből, porcukorból és a hideg margarinból konyhai robotgéppel
(habverő) morzsát készítünk, végül megszórjuk ezzel a tésztát.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a pitét.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?