Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors sárgabarackpite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-25 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-25 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
80 g cukor
1 darab tojás (M-es)
125 ml tej
80 g margarin

Töltelékhez:

400 ml tej
50 g cukor

Tetejére:

1,5 kg félbevágott sárgabarack
50 g cukor

Morzsához:

150 g liszt
100 g porcukor
100 g margarin (hideg)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk és az előkészített tepsibe tesszük.

Töltelék:
A töltelékhez a cukrot, a tejet és a pudingport a tasakon lévő leírás szerint megfőzzük, majd lehűtjük és egyenletesen megkenjük vele a tésztát.
A félbevágott sárgabarackot a tésztára helyezzük és megszórjuk a kimért cukorral.

Morzsa tészta:
A morzsához a lisztből, porcukorból és a hideg margarinból konyhai robotgéppel
(habverő) morzsát készítünk, végül megszórjuk ezzel a tésztát.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a pitét.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

Tetszés szerint elkészíthetjük más fajta gyümölccsel is.
A Gyors sárgabarackpite ízlés szerint mazsolával, mandulával gazdagítható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!