Mediterrán focaccia



Hozzávalók
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 15 percet pihentetjük.
Ezután óvatosan belenyomkodjuk a kétféle olajbogyót, és megszórjuk leszárazott, apróra tépkedett rozmaringgal, valamint a nagy szemű sóval. Ráspricceljük az olívaolajat. A focacciát a sütő alsó harmadába toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész focacciát tepsivel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen, szeletekre vágva tálaljuk. Még melegen meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal.
Tippek:
Szárított, morzsolt rozmaringot vagy kakukkfüvet is használhatunk.


Mediterrán focaccia
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 15 percet pihentetjük.
Ezután óvatosan belenyomkodjuk a kétféle olajbogyót, és megszórjuk leszárazott, apróra tépkedett rozmaringgal, valamint a nagy szemű sóval. Ráspricceljük az olívaolajat. A focacciát a sütő alsó harmadába toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész focacciát tepsivel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen, szeletekre vágva tálaljuk. Még melegen meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal.
Tippek:
Szárított, morzsolt rozmaringot vagy kakukkfüvet is használhatunk.
Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?