Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mediterrán focaccia

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tésztához:

375 g kenyérliszt
1 teáskanál (kb. 7 g) só
1 kávéskanál cukor
225 ml meleg víz
2 evőkanál olívaolaj

Tetejére:

40 magozott, fekete olajbogyó (lecsepegtetve)
40 g magozott, zöld olajbogyó (lecsepegtetve)
1 ág friss rozmaring
1-2 teáskanál nagy szemű só (ízlés szerint)
2 evőkanál olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 20x32 cm) kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 15 percet pihentetjük.

Ezután óvatosan belenyomkodjuk a kétféle olajbogyót, és megszórjuk leszárazott, apróra tépkedett rozmaringgal, valamint a nagy szemű sóval. Ráspricceljük az olívaolajat. A focacciát a sütő alsó harmadába toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész focacciát tepsivel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen, szeletekre vágva tálaljuk. Még melegen meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal.

Tippek:

Az olajbogyó felét kiválthatjuk csíkokra vágott aszalt paradicsommal.
Szárított, morzsolt rozmaringot vagy kakukkfüvet is használhatunk.
Mediterrán focaccia

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!