Mediterrán focaccia
Hozzávalók
Tésztához:
375 g kenyérliszt
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasak Dr. Oetker Expressz élesztő
1 teáskanál (kb. 7 g) só
1 kávéskanál cukor
225 ml meleg víz
2 evőkanál olívaolaj
Tetejére:
40 magozott, fekete olajbogyó (lecsepegtetve)
40 g magozott, zöld olajbogyó (lecsepegtetve)
1 ág friss rozmaring
1-2 teáskanál nagy szemű só (ízlés szerint)
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 20x32 cm) kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 15 percet pihentetjük.
Ezután óvatosan belenyomkodjuk a kétféle olajbogyót, és megszórjuk leszárazott, apróra tépkedett rozmaringgal, valamint a nagy szemű sóval. Ráspricceljük az olívaolajat. A focacciát a sütő alsó harmadába toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész focacciát tepsivel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen, szeletekre vágva tálaljuk. Még melegen meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 15 percet pihentetjük.
Ezután óvatosan belenyomkodjuk a kétféle olajbogyót, és megszórjuk leszárazott, apróra tépkedett rozmaringgal, valamint a nagy szemű sóval. Ráspricceljük az olívaolajat. A focacciát a sütő alsó harmadába toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész focacciát tepsivel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen, szeletekre vágva tálaljuk. Még melegen meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal.
Tippek:
Az olajbogyó felét kiválthatjuk csíkokra vágott aszalt paradicsommal.
Szárított, morzsolt rozmaringot vagy kakukkfüvet is használhatunk.
Szárított, morzsolt rozmaringot vagy kakukkfüvet is használhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Mediterrán focaccia
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tésztához:
375 g kenyérliszt
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
1 teáskanál (kb. 7 g) só
1 kávéskanál cukor
225 ml meleg víz
2 evőkanál olívaolaj
Tetejére:
40 magozott, fekete olajbogyó (lecsepegtetve)
40 g magozott, zöld olajbogyó (lecsepegtetve)
1 ág friss rozmaring
1-2 teáskanál nagy szemű só (ízlés szerint)
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 20x32 cm) kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 15 percet pihentetjük.
Ezután óvatosan belenyomkodjuk a kétféle olajbogyót, és megszórjuk leszárazott, apróra tépkedett rozmaringgal, valamint a nagy szemű sóval. Ráspricceljük az olívaolajat. A focacciát a sütő alsó harmadába toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész focacciát tepsivel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen, szeletekre vágva tálaljuk. Még melegen meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 15 percet pihentetjük.
Ezután óvatosan belenyomkodjuk a kétféle olajbogyót, és megszórjuk leszárazott, apróra tépkedett rozmaringgal, valamint a nagy szemű sóval. Ráspricceljük az olívaolajat. A focacciát a sütő alsó harmadába toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész focacciát tepsivel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen, szeletekre vágva tálaljuk. Még melegen meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal.
Tippek:
Az olajbogyó felét kiválthatjuk csíkokra vágott aszalt paradicsommal.
Szárított, morzsolt rozmaringot vagy kakukkfüvet is használhatunk.
Szárított, morzsolt rozmaringot vagy kakukkfüvet is használhatunk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?