Gyors tojás-túrós sütemény
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Túrós krémhez:
750 g félzsíros tehéntúró
200 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
3 darab tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Eredeti puding vaníliaízű
Pudingkrémhez:
4 darab tojásfehérje (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Eredeti puding vaníliaízű
150 g cukor
375 ml tej
100 g vaj vagy margarin
4 darab tojássárgája (M-es)
Elkészítés
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Túrós krém:
Röviden keverjük össze az összes hozzávalót egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Öntsük a túrós krémet a tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el.
Pudingkrém:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre. Keverjük össze a pudingport 4 evőkanál cukorral, és keverjünk bele 6 evőkanál tejet. Forraljuk fel a maradék tejet, a cukrot és a vajat vagy margarint és főzzük meg a pudingot a csomagolás utasításai szerint. Közvetlenül a főzés után keverjük bele a tojássárgáját. Óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. A pudingos krémet kenjük a túrós krémre. Helyezzük a formát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 70-75 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a forma szélénél óvatosan vágjuk körbe a süteményt, majd hagyjuk teljesen kihűlni egy süteményrácson a formában.
Röviden keverjük össze az összes hozzávalót egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Öntsük a túrós krémet a tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el.
Pudingkrém:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre. Keverjük össze a pudingport 4 evőkanál cukorral, és keverjünk bele 6 evőkanál tejet. Forraljuk fel a maradék tejet, a cukrot és a vajat vagy margarint és főzzük meg a pudingot a csomagolás utasításai szerint. Közvetlenül a főzés után keverjük bele a tojássárgáját. Óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. A pudingos krémet kenjük a túrós krémre. Helyezzük a formát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 70-75 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a forma szélénél óvatosan vágjuk körbe a süteményt, majd hagyjuk teljesen kihűlni egy süteményrácson a formában.
Tipp:
Ha a sütemény felülete túl sötét, a sütési idő kb. fele után fedjük le sütőpapírral.
Kedvencnek jelölöm
Gyors tojás-túrós sütemény
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Túrós krémhez:
750 g félzsíros tehéntúró
200 g cukor
3 darab tojás (M-es)
Pudingkrémhez:
4 darab tojásfehérje (M-es)
150 g cukor
375 ml tej
100 g vaj vagy margarin
4 darab tojássárgája (M-es)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Túrós krém:
Röviden keverjük össze az összes hozzávalót egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Öntsük a túrós krémet a tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el.
Pudingkrém:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre. Keverjük össze a pudingport 4 evőkanál cukorral, és keverjünk bele 6 evőkanál tejet. Forraljuk fel a maradék tejet, a cukrot és a vajat vagy margarint és főzzük meg a pudingot a csomagolás utasításai szerint. Közvetlenül a főzés után keverjük bele a tojássárgáját. Óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. A pudingos krémet kenjük a túrós krémre. Helyezzük a formát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 70-75 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a forma szélénél óvatosan vágjuk körbe a süteményt, majd hagyjuk teljesen kihűlni egy süteményrácson a formában.
Röviden keverjük össze az összes hozzávalót egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Öntsük a túrós krémet a tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el.
Pudingkrém:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre. Keverjük össze a pudingport 4 evőkanál cukorral, és keverjünk bele 6 evőkanál tejet. Forraljuk fel a maradék tejet, a cukrot és a vajat vagy margarint és főzzük meg a pudingot a csomagolás utasításai szerint. Közvetlenül a főzés után keverjük bele a tojássárgáját. Óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. A pudingos krémet kenjük a túrós krémre. Helyezzük a formát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 70-75 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a forma szélénél óvatosan vágjuk körbe a süteményt, majd hagyjuk teljesen kihűlni egy süteményrácson a formában.
Tipp:
Ha a sütemény felülete túl sötét, a sütési idő kb. fele után fedjük le sütőpapírral.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?