Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors tojás-túrós sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Túrós krémhez:

750 g félzsíros tehéntúró
200 g cukor
3 darab tojás (M-es)

Pudingkrémhez:

4 darab tojásfehérje (M-es)
150 g cukor
375 ml tej
100 g vaj vagy margarin
4 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Túrós krém:
Röviden keverjük össze az összes hozzávalót egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Öntsük a túrós krémet a tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el.

Pudingkrém:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre. Keverjük össze a pudingport 4 evőkanál cukorral, és keverjünk bele 6 evőkanál tejet. Forraljuk fel a maradék tejet, a cukrot és a vajat vagy margarint és főzzük meg a pudingot a csomagolás utasításai szerint. Közvetlenül a főzés után keverjük bele a tojássárgáját. Óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. A pudingos krémet kenjük a túrós krémre. Helyezzük a formát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.

Sütési idő: kb. 70-75 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a forma szélénél óvatosan vágjuk körbe a süteményt, majd hagyjuk teljesen kihűlni egy süteményrácson a formában.

Tipp:

Ha a sütemény felülete túl sötét, a sütési idő kb. fele után fedjük le sütőpapírral.
Gyors tojás-túrós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!