Gyors tojás-túrós sütemény
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Túrós krémhez:
Pudingkrémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Röviden keverjük össze az összes hozzávalót egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Öntsük a túrós krémet a tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el.
Pudingkrém:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre. Keverjük össze a pudingport 4 evőkanál cukorral, és keverjünk bele 6 evőkanál tejet. Forraljuk fel a maradék tejet, a cukrot és a vajat vagy margarint és főzzük meg a pudingot a csomagolás utasításai szerint. Közvetlenül a főzés után keverjük bele a tojássárgáját. Óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. A pudingos krémet kenjük a túrós krémre. Helyezzük a formát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 70-75 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a forma szélénél óvatosan vágjuk körbe a süteményt, majd hagyjuk teljesen kihűlni egy süteményrácson a formában.
Tipp:
Gyors tojás-túrós sütemény
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Túrós krémhez:
Pudingkrémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Röviden keverjük össze az összes hozzávalót egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Öntsük a túrós krémet a tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el.
Pudingkrém:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre. Keverjük össze a pudingport 4 evőkanál cukorral, és keverjünk bele 6 evőkanál tejet. Forraljuk fel a maradék tejet, a cukrot és a vajat vagy margarint és főzzük meg a pudingot a csomagolás utasításai szerint. Közvetlenül a főzés után keverjük bele a tojássárgáját. Óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. A pudingos krémet kenjük a túrós krémre. Helyezzük a formát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 70-75 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a forma szélénél óvatosan vágjuk körbe a süteményt, majd hagyjuk teljesen kihűlni egy süteményrácson a formában.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?