Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors tojás-túrós sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Túrós krémhez:

750 g félzsíros tehéntúró
200 g cukor
3 darab tojás (M-es)

Pudingkrémhez:

4 darab tojásfehérje (M-es)
150 g cukor
375 ml tej
100 g vaj vagy margarin
4 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Túrós krém:
Röviden keverjük össze az összes hozzávalót egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Öntsük a túrós krémet a tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el.

Pudingkrém:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre. Keverjük össze a pudingport 4 evőkanál cukorral, és keverjünk bele 6 evőkanál tejet. Forraljuk fel a maradék tejet, a cukrot és a vajat vagy margarint és főzzük meg a pudingot a csomagolás utasításai szerint. Közvetlenül a főzés után keverjük bele a tojássárgáját. Óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. A pudingos krémet kenjük a túrós krémre. Helyezzük a formát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.

Sütési idő: kb. 70-75 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a forma szélénél óvatosan vágjuk körbe a süteményt, majd hagyjuk teljesen kihűlni egy süteményrácson a formában.

Tipp:

Ha a sütemény felülete túl sötét, a sütési idő kb. fele után fedjük le sütőpapírral.
Gyors tojás-túrós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!