Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyros párnák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

1 evőkanál olaj
½ kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
300 g darált hús (sertés vagy sertés-marha)
1 csapott teáskanál gyros fűszerkeverék
őrölt fekete bors
50 g tejföl
kb. 2 csapott evőkanál zsemlemorzsa

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A vörös- és fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Töltelék:
Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, majd a vörös-és fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a darált húst, kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd ízesítjük a gyros fűszerkeverékkel, valamint sóval és borssal. Kevergetve, közepes lángon kb. 10 percet főzzük, majd hagyjuk legalább langyosra hűlni, ezután belekeverjük a tejfölt és a zsemlemorzsát. Az így kapott tölteléket 6 egyenlő részre osztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabok egyik oldalán (körben a széleket üresen hagyva) elrendezzük a tölteléket. A tésztadarabok másik oldalán, a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, és a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a párnák tetejét is átkenjük a felvert tojással, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a gyros párnákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A gyros párnákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A gyros párnák langyosan és kihűlve egyaránt fogyaszthatók.
Kínálhatunk a sós sütemény mellé tzatzikit.
Gyros párnák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!