
Gyros párnák



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, majd a vörös-és fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a darált húst, kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd ízesítjük a gyros fűszerkeverékkel, valamint sóval és borssal. Kevergetve, közepes lángon kb. 10 percet főzzük, majd hagyjuk legalább langyosra hűlni, ezután belekeverjük a tejfölt és a zsemlemorzsát. Az így kapott tölteléket 6 egyenlő részre osztjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabok egyik oldalán (körben a széleket üresen hagyva) elrendezzük a tölteléket. A tésztadarabok másik oldalán, a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, és a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a párnák tetejét is átkenjük a felvert tojással, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a gyros párnákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A gyros párnákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Kínálhatunk a sós sütemény mellé tzatzikit.


Gyros párnák
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, majd a vörös-és fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a darált húst, kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd ízesítjük a gyros fűszerkeverékkel, valamint sóval és borssal. Kevergetve, közepes lángon kb. 10 percet főzzük, majd hagyjuk legalább langyosra hűlni, ezután belekeverjük a tejfölt és a zsemlemorzsát. Az így kapott tölteléket 6 egyenlő részre osztjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabok egyik oldalán (körben a széleket üresen hagyva) elrendezzük a tölteléket. A tésztadarabok másik oldalán, a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, és a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a párnák tetejét is átkenjük a felvert tojással, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a gyros párnákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A gyros párnákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Kínálhatunk a sós sütemény mellé tzatzikit.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?