
Almás krémes



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Almás réteghez:
1 kg alma
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
75 ml szűrt almalé
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
3 lap Dr. Oetker Lapzselatin
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Házi krémes krém
800 ml hideg tej
Tetejére:
400 ml hideg habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágjuk, és mindkét lapot kb. 20x30 cm-re nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, az egyik lapot egészben hagyjuk, a másikat pedig kb. 12 egyforma méretű darabra vágjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, majd a sütő középső részébe tolva megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztákat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egészben hagyott tésztalapot egy tálra fektetjük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Almás réteg:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt. A pudingot az almalében kézi habverővel csomómentesre keverjük, az almához adjuk, folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd lassú tűzön, szintén folyamatosan keverve 10-15 percet főzzük, amíg a gyümölcs teljesen megpuhul és sűrű krém állagot kapunk. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, majd a zselatinlapokat enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró almás keverékben feloldjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenletesen a tésztalapra simítjuk. Miután kihűlt, betesszük a hűtőbe legalább 45 percre.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd az almás rétegen egyenletesen elsimítjuk.
A hideg habtejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 3-4 órára vagy egy éjszakára) hűtőbe helyezzük, majd szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágjuk, és mindkét lapot kb. 20x30 cm-re nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, az egyik lapot egészben hagyjuk, a másikat pedig kb. 12 egyforma méretű darabra vágjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, majd a sütő középső részébe tolva megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztákat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egészben hagyott tésztalapot egy tálra fektetjük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Almás réteg:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt. A pudingot az almalében kézi habverővel csomómentesre keverjük, az almához adjuk, folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd lassú tűzön, szintén folyamatosan keverve 10-15 percet főzzük, amíg a gyümölcs teljesen megpuhul és sűrű krém állagot kapunk. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, majd a zselatinlapokat enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró almás keverékben feloldjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenletesen a tésztalapra simítjuk. Miután kihűlt, betesszük a hűtőbe legalább 45 percre.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd az almás rétegen egyenletesen elsimítjuk.
A hideg habtejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 3-4 órára vagy egy éjszakára) hűtőbe helyezzük, majd szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Az almás réteget elkészíthetjük Dr. Oetker Bourbon vaníliás Prémium Pudinggal is.

Kedvencnek jelölöm

Almás krémes
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Almás réteghez:
1 kg alma
50 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
75 ml szűrt almalé
3 lap Dr. Oetker Lapzselatin
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágjuk, és mindkét lapot kb. 20x30 cm-re nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, az egyik lapot egészben hagyjuk, a másikat pedig kb. 12 egyforma méretű darabra vágjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, majd a sütő középső részébe tolva megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztákat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egészben hagyott tésztalapot egy tálra fektetjük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Almás réteg:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt. A pudingot az almalében kézi habverővel csomómentesre keverjük, az almához adjuk, folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd lassú tűzön, szintén folyamatosan keverve 10-15 percet főzzük, amíg a gyümölcs teljesen megpuhul és sűrű krém állagot kapunk. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, majd a zselatinlapokat enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró almás keverékben feloldjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenletesen a tésztalapra simítjuk. Miután kihűlt, betesszük a hűtőbe legalább 45 percre.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd az almás rétegen egyenletesen elsimítjuk.
A hideg habtejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 3-4 órára vagy egy éjszakára) hűtőbe helyezzük, majd szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágjuk, és mindkét lapot kb. 20x30 cm-re nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, az egyik lapot egészben hagyjuk, a másikat pedig kb. 12 egyforma méretű darabra vágjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, majd a sütő középső részébe tolva megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztákat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egészben hagyott tésztalapot egy tálra fektetjük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Almás réteg:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt. A pudingot az almalében kézi habverővel csomómentesre keverjük, az almához adjuk, folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd lassú tűzön, szintén folyamatosan keverve 10-15 percet főzzük, amíg a gyümölcs teljesen megpuhul és sűrű krém állagot kapunk. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, majd a zselatinlapokat enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró almás keverékben feloldjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenletesen a tésztalapra simítjuk. Miután kihűlt, betesszük a hűtőbe legalább 45 percre.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd az almás rétegen egyenletesen elsimítjuk.
A hideg habtejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 3-4 órára vagy egy éjszakára) hűtőbe helyezzük, majd szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Az almás réteget elkészíthetjük Dr. Oetker Bourbon vaníliás Prémium Pudinggal is.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?