![Almás krémes](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32152/almas-kremes-16000.jpg)
Almás krémes
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Almás réteghez:
Krémhez:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágjuk, és mindkét lapot kb. 20x30 cm-re nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, az egyik lapot egészben hagyjuk, a másikat pedig kb. 12 egyforma méretű darabra vágjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, majd a sütő középső részébe tolva megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztákat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egészben hagyott tésztalapot egy tálra fektetjük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Almás réteg:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt. A pudingot az almalében kézi habverővel csomómentesre keverjük, az almához adjuk, folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd lassú tűzön, szintén folyamatosan keverve 10-15 percet főzzük, amíg a gyümölcs teljesen megpuhul és sűrű krém állagot kapunk. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, majd a zselatinlapokat enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró almás keverékben feloldjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenletesen a tésztalapra simítjuk. Miután kihűlt, betesszük a hűtőbe legalább 45 percre.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd az almás rétegen egyenletesen elsimítjuk.
A hideg habtejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 3-4 órára vagy egy éjszakára) hűtőbe helyezzük, majd szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Almás krémes
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Almás réteghez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágjuk, és mindkét lapot kb. 20x30 cm-re nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, az egyik lapot egészben hagyjuk, a másikat pedig kb. 12 egyforma méretű darabra vágjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, majd a sütő középső részébe tolva megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztákat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egészben hagyott tésztalapot egy tálra fektetjük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Almás réteg:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt. A pudingot az almalében kézi habverővel csomómentesre keverjük, az almához adjuk, folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd lassú tűzön, szintén folyamatosan keverve 10-15 percet főzzük, amíg a gyümölcs teljesen megpuhul és sűrű krém állagot kapunk. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, majd a zselatinlapokat enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró almás keverékben feloldjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenletesen a tésztalapra simítjuk. Miután kihűlt, betesszük a hűtőbe legalább 45 percre.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd az almás rétegen egyenletesen elsimítjuk.
A hideg habtejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 3-4 órára vagy egy éjszakára) hűtőbe helyezzük, majd szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
![Almás krémes](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32152/almas-kremes-16000.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?