Almás krémes
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Almás réteghez:
Krémhez:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágjuk, és mindkét lapot kb. 20x30 cm-re nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, az egyik lapot egészben hagyjuk, a másikat pedig kb. 12 egyforma méretű darabra vágjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, majd a sütő középső részébe tolva megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztákat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egészben hagyott tésztalapot egy tálra fektetjük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Almás réteg:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt. A pudingot az almalében kézi habverővel csomómentesre keverjük, az almához adjuk, folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd lassú tűzön, szintén folyamatosan keverve 10-15 percet főzzük, amíg a gyümölcs teljesen megpuhul és sűrű krém állagot kapunk. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, majd a zselatinlapokat enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró almás keverékben feloldjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenletesen a tésztalapra simítjuk. Miután kihűlt, betesszük a hűtőbe legalább 45 percre.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd az almás rétegen egyenletesen elsimítjuk.
A hideg habtejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 3-4 órára vagy egy éjszakára) hűtőbe helyezzük, majd szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Almás krémes
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Almás réteghez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágjuk, és mindkét lapot kb. 20x30 cm-re nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, az egyik lapot egészben hagyjuk, a másikat pedig kb. 12 egyforma méretű darabra vágjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, majd a sütő középső részébe tolva megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztákat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egészben hagyott tésztalapot egy tálra fektetjük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Almás réteg:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt. A pudingot az almalében kézi habverővel csomómentesre keverjük, az almához adjuk, folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd lassú tűzön, szintén folyamatosan keverve 10-15 percet főzzük, amíg a gyümölcs teljesen megpuhul és sűrű krém állagot kapunk. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, majd a zselatinlapokat enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró almás keverékben feloldjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenletesen a tésztalapra simítjuk. Miután kihűlt, betesszük a hűtőbe legalább 45 percre.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd az almás rétegen egyenletesen elsimítjuk.
A hideg habtejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 3-4 órára vagy egy éjszakára) hűtőbe helyezzük, majd szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?