Gyümölcsbomba
Hozzávalók
Hozzávalók:
Piskóta rolád hozzávalói:
Elkészítés
Elkészítés
2.)Zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, gyümölcsöt összeturmixoljuk a porcukorral, (pár szem epret vagy barackot tegyünk félre egészbe). Tejszínt felverjük, zselatint kiforraljuk, és a gyümölcshöz keverjük. A tejszínhez fokozatosan hozzádolgozzuk a gyümölcspépet.
3.) Egy nagy jénait, tálat (kb. 3 literes) folpackkal kibélelünk, és az 1 cm vékonyra felszeletelt piskóta karikákkal kibéleljük. (alját, oldalát) 5-6 tekercset tegyünk félre a tetejére. Gyümölcsös tejszín felét, a piskóták közé rakjuk, az egész gyümölcsöket - amit félre tettünk- ráhelyezzük, majd a krém másik felét. A maradék tekercsekkel befedjük. Letakarjuk a folpack széleivel és hűtőbe tesszük legalább fél órára. Majd egy tálcára kiborítjuk és szeletelhetjük.
Alternatív elkészítés
Gyümölcsbomba
Hozzávalók
Hozzávalók:
Piskóta rolád hozzávalói:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2.)Zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, gyümölcsöt összeturmixoljuk a porcukorral, (pár szem epret vagy barackot tegyünk félre egészbe). Tejszínt felverjük, zselatint kiforraljuk, és a gyümölcshöz keverjük. A tejszínhez fokozatosan hozzádolgozzuk a gyümölcspépet.
3.) Egy nagy jénait, tálat (kb. 3 literes) folpackkal kibélelünk, és az 1 cm vékonyra felszeletelt piskóta karikákkal kibéleljük. (alját, oldalát) 5-6 tekercset tegyünk félre a tetejére. Gyümölcsös tejszín felét, a piskóták közé rakjuk, az egész gyümölcsöket - amit félre tettünk- ráhelyezzük, majd a krém másik felét. A maradék tekercsekkel befedjük. Letakarjuk a folpack széleivel és hűtőbe tesszük legalább fél órára. Majd egy tálcára kiborítjuk és szeletelhetjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?