Gyümölcsös joghurttorta
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a megtisztított sütőkeretet a torta köré helyezzük.
A krémhez a joghurtot a citromlével és a Zselatin fixszel 1 percig verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és alacsony fokozaton addig keverjük, míg a cukor feloldódik. A tejszínt a Bourbon Vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a joghurthoz. A krémet a tortán elsimítjuk, tetején az ananász szeleteket, az epret és az erdei gyümölcsöket tetszés szerint elosztjuk. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Végül a tortazselét a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, és a gyümölcsökre csurgatjuk. Hagyjuk a zselés mázat meghúzni. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
Tipp:
Gyümölcsös joghurttorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a megtisztított sütőkeretet a torta köré helyezzük.
A krémhez a joghurtot a citromlével és a Zselatin fixszel 1 percig verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és alacsony fokozaton addig keverjük, míg a cukor feloldódik. A tejszínt a Bourbon Vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a joghurthoz. A krémet a tortán elsimítjuk, tetején az ananász szeleteket, az epret és az erdei gyümölcsöket tetszés szerint elosztjuk. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Végül a tortazselét a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, és a gyümölcsökre csurgatjuk. Hagyjuk a zselés mázat meghúzni. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?