
Gyümölcsös joghurttorta



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a megtisztított sütőkeretet a torta köré helyezzük.
A krémhez a joghurtot a citromlével és a Zselatin fixszel 1 percig verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és alacsony fokozaton addig keverjük, míg a cukor feloldódik. A tejszínt a Bourbon Vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a joghurthoz. A krémet a tortán elsimítjuk, tetején az ananász szeleteket, az epret és az erdei gyümölcsöket tetszés szerint elosztjuk. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Végül a tortazselét a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, és a gyümölcsökre csurgatjuk. Hagyjuk a zselés mázat meghúzni. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
Tipp:


Gyümölcsös joghurttorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a megtisztított sütőkeretet a torta köré helyezzük.
A krémhez a joghurtot a citromlével és a Zselatin fixszel 1 percig verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és alacsony fokozaton addig keverjük, míg a cukor feloldódik. A tejszínt a Bourbon Vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a joghurthoz. A krémet a tortán elsimítjuk, tetején az ananász szeleteket, az epret és az erdei gyümölcsöket tetszés szerint elosztjuk. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Végül a tortazselét a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, és a gyümölcsökre csurgatjuk. Hagyjuk a zselés mázat meghúzni. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?