
Citromos felhőtorta



Hozzávalók
Tésztához:
80 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
60 g Rama
2 darab tojás (közepes méretű)
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Krémhez:
2 evőkanál citromlé
250 g natúr joghurt
150 g porcukor
400 g hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Ezenkívül:
500 g mélyfagyasztott bogyós gyümölcs
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 evőkanál citromlé
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Őrölt Zselatin
4 evőkanál víz
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük, vagy az alját kibéleljük sütőpapírral. A mélyfagyasztott gyümölcsöt felengedjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A masszát sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a formából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.
A krémhez az expressz zselatin fixet a tasakon feltüntetett útmutató szerint, natúr joghurt hozzáadásával elkészítjük. Hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot, vanillincukrot és a citromaromát. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurtos masszához keverjük.
A felengedett bogyós gyümölcsöt pürésítjük, hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot és a vanillincukrot. Az őrölt zselatint a tasakon szereplő használati utasítás alapján, 4 evőkanál vízzel elkészítjük, majd ha kihűlt, ezt is hozzáadjuk a gyümölcspéphez.
A citromos krémet a kapcsos sütőformába visszahelyezett tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd a gyümölcsös masszát a tetején elosztjuk, és egy villa segítségével dekoratívan a citromos krémbe forgatjuk. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a formából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.
A krémhez az expressz zselatin fixet a tasakon feltüntetett útmutató szerint, natúr joghurt hozzáadásával elkészítjük. Hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot, vanillincukrot és a citromaromát. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurtos masszához keverjük.
A felengedett bogyós gyümölcsöt pürésítjük, hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot és a vanillincukrot. Az őrölt zselatint a tasakon szereplő használati utasítás alapján, 4 evőkanál vízzel elkészítjük, majd ha kihűlt, ezt is hozzáadjuk a gyümölcspéphez.
A citromos krémet a kapcsos sütőformába visszahelyezett tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd a gyümölcsös masszát a tetején elosztjuk, és egy villa segítségével dekoratívan a citromos krémbe forgatjuk. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Kedvencnek jelölöm

Citromos felhőtorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet Citromos felhőtorta elkészítéséhez
Tésztához:
80 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
60 g Rama
2 darab tojás (közepes méretű)
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Krémhez:
2 evőkanál citromlé
250 g natúr joghurt
150 g porcukor
400 g hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Ezenkívül:
500 g mélyfagyasztott bogyós gyümölcs
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 evőkanál citromlé
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
4 evőkanál víz
A Citromos felhőtorta elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük, vagy az alját kibéleljük sütőpapírral. A mélyfagyasztott gyümölcsöt felengedjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A masszát sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a formából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.
A krémhez az expressz zselatin fixet a tasakon feltüntetett útmutató szerint, natúr joghurt hozzáadásával elkészítjük. Hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot, vanillincukrot és a citromaromát. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurtos masszához keverjük.
A felengedett bogyós gyümölcsöt pürésítjük, hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot és a vanillincukrot. Az őrölt zselatint a tasakon szereplő használati utasítás alapján, 4 evőkanál vízzel elkészítjük, majd ha kihűlt, ezt is hozzáadjuk a gyümölcspéphez.
A citromos krémet a kapcsos sütőformába visszahelyezett tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd a gyümölcsös masszát a tetején elosztjuk, és egy villa segítségével dekoratívan a citromos krémbe forgatjuk. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a formából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.
A krémhez az expressz zselatin fixet a tasakon feltüntetett útmutató szerint, natúr joghurt hozzáadásával elkészítjük. Hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot, vanillincukrot és a citromaromát. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurtos masszához keverjük.
A felengedett bogyós gyümölcsöt pürésítjük, hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot és a vanillincukrot. Az őrölt zselatint a tasakon szereplő használati utasítás alapján, 4 evőkanál vízzel elkészítjük, majd ha kihűlt, ezt is hozzáadjuk a gyümölcspéphez.
A citromos krémet a kapcsos sütőformába visszahelyezett tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd a gyümölcsös masszát a tetején elosztjuk, és egy villa segítségével dekoratívan a citromos krémbe forgatjuk. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?