Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos felhőtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

80 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
60 g Rama
2 darab tojás (közepes méretű)
60 g porcukor

Krémhez:

2 evőkanál citromlé
250 g natúr joghurt
150 g porcukor
400 g hideg habtejszín

Ezenkívül:

500 g mélyfagyasztott bogyós gyümölcs
1 evőkanál citromlé
50 g porcukor
4 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük, vagy az alját kibéleljük sütőpapírral. A mélyfagyasztott gyümölcsöt felengedjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A masszát sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt a formából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.

A krémhez az expressz zselatin fixet a tasakon feltüntetett útmutató szerint, natúr joghurt hozzáadásával elkészítjük. Hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot, vanillincukrot és a citromhéjat. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurtos masszához keverjük.

A felengedett bogyós gyümölcsöt pürésítjük, hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot és a vanillincukrot. Az őrölt zselatint a tasakon szereplő használati utasítás alapján, 4 evőkanál vízzel elkészítjük, majd ha kihűlt, ezt is hozzáadjuk a gyümölcspéphez.

A citromos krémet a kapcsos sütőformába visszahelyezett tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd a gyümölcsös masszát a tetején elosztjuk, és egy villa segítségével dekoratívan a citromos krémbe forgatjuk. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
A Citromos felhőtorta gyümöclsös, joghurtos habostorta, ünnepi, családi alkalmakra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
53 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!