![Citromos felhőtorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/7019/citromos-felhotorta-14447.jpg)
Citromos felhőtorta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a formából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.
A krémhez az expressz zselatin fixet a tasakon feltüntetett útmutató szerint, natúr joghurt hozzáadásával elkészítjük. Hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot, vanillincukrot és a citromhéjat. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurtos masszához keverjük.
A felengedett bogyós gyümölcsöt pürésítjük, hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot és a vanillincukrot. Az őrölt zselatint a tasakon szereplő használati utasítás alapján, 4 evőkanál vízzel elkészítjük, majd ha kihűlt, ezt is hozzáadjuk a gyümölcspéphez.
A citromos krémet a kapcsos sütőformába visszahelyezett tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd a gyümölcsös masszát a tetején elosztjuk, és egy villa segítségével dekoratívan a citromos krémbe forgatjuk. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Citromos felhőtorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a formából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.
A krémhez az expressz zselatin fixet a tasakon feltüntetett útmutató szerint, natúr joghurt hozzáadásával elkészítjük. Hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot, vanillincukrot és a citromhéjat. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurtos masszához keverjük.
A felengedett bogyós gyümölcsöt pürésítjük, hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot és a vanillincukrot. Az őrölt zselatint a tasakon szereplő használati utasítás alapján, 4 evőkanál vízzel elkészítjük, majd ha kihűlt, ezt is hozzáadjuk a gyümölcspéphez.
A citromos krémet a kapcsos sütőformába visszahelyezett tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd a gyümölcsös masszát a tetején elosztjuk, és egy villa segítségével dekoratívan a citromos krémbe forgatjuk. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
![A Citromos felhőtorta gyümöclsös, joghurtos habostorta, ünnepi, családi alkalmakra.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/7019/citromos-felhotorta-14447.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?