Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös-krémes pohárkrém

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyümölcsös-krémes pohárkrém

5-6 db babapiskóta
rumaroma vagy krémlikőr
2 dl tej
400 ml tej
1 marék gyümölcs
kevés tejszínhab

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A 2 dl tejet megmelegítjük (ne forróra).
A gyümölcsöket megmossuk daraboljuk.

Elkészítés

A megmelegített tejbe ízlés szerint tegyünk rumaromát vagy likőrt, cukrot is, ha nem cukros a babapiskóta.
Keverjük el és forgassuk meg a piskótákat benne, de ne áztassuk el.
Poharak (kelyhek) aljába rétegezzük. A krémes port a 400 ml tejjel leírásnak megfelelően kikeverjük. Rárétegezünk egy réteget a krémből, darabolt gyümölccsel megszórjuk, megint krém következik és a tetejét gyümölccsel, tejszínhabbal díszítjük. Jól behűtve tálaljuk.

Tálalás

5-6 adag.

Tárolás

Tegyük hűtőbe.

Alternatív elkészítés

Tálalás előtt a tetejére is locsolhatunk egy kis likőrt.
Gyümölcsös-krémes pohárkrém

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!