![Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)](https://sutnijo.hu/storage/recipes/506/gyurt-omlos-teszta-alaprecept-linzer-teszta-alaprecept-14411.jpg)
Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
Hozzávalók
Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetés elhagyható, ha a tészta gyúrása során nem olvadt meg a zsiradék. A tésztát kinyújtjuk a megfelelő vastagságúra, majd vágással, kiszúrással alakítjuk a kívánt formára.
A süteményt tepsire vagy sütőlemezre helyezzük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-15 perc (A sütemény méretétől, vastagságától, a töltelék nedvességtartalmától függően.)
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek
Kakaós tészta készítésénél 1 kg lisztre számítunk 5 dkg kakaóport. A szitált kakaóport a liszttel elkeverve adjuk a tésztához.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)
Hozzávalók
Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetés elhagyható, ha a tészta gyúrása során nem olvadt meg a zsiradék. A tésztát kinyújtjuk a megfelelő vastagságúra, majd vágással, kiszúrással alakítjuk a kívánt formára.
A süteményt tepsire vagy sütőlemezre helyezzük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-15 perc (A sütemény méretétől, vastagságától, a töltelék nedvességtartalmától függően.)
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek
Kakaós tészta készítésénél 1 kg lisztre számítunk 5 dkg kakaóport. A szitált kakaóport a liszttel elkeverve adjuk a tésztához.
![A Gyúrt omlós tészta alaprecept számos különböző linzerféle és keksz alaptésztája, melyeket további hozzávalókkal gazdagíthatunk, ízlés szerint.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/506/gyurt-omlos-teszta-alaprecept-linzer-teszta-alaprecept-14411.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?