Kávés Ekler fánk
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Mázhoz:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vizet a vajjal vagy a margarinnal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró vízbe. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. 2 tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
A tésztát adagonként nagy csillagcsöves nyomózsákba töltjük, 12 darab kb. 8 cm hosszú csíkot nyomunk a tepsibe. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a sütemény összeesik.
Sütés után mindegyik fánkról azonnal vágjuk le a tetejét, majd a süteményt konyhai sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot összekeverjük a kávéporral, a vízzel fokozatosan mázzá keverjük, és megkenjük vele a fánkok tetejét.
Töltelék:
A habtejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a kávéporral keményre felverjük. A kávés tejszínt csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a fánkokba nyomjuk, majd visszahelyezzük a fánkok tetejét.
Tipp:
Kávés Ekler fánk
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Mázhoz:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vizet a vajjal vagy a margarinnal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró vízbe. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. 2 tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
A tésztát adagonként nagy csillagcsöves nyomózsákba töltjük, 12 darab kb. 8 cm hosszú csíkot nyomunk a tepsibe. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a sütemény összeesik.
Sütés után mindegyik fánkról azonnal vágjuk le a tetejét, majd a süteményt konyhai sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot összekeverjük a kávéporral, a vízzel fokozatosan mázzá keverjük, és megkenjük vele a fánkok tetejét.
Töltelék:
A habtejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a kávéporral keményre felverjük. A kávés tejszínt csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a fánkokba nyomjuk, majd visszahelyezzük a fánkok tetejét.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?