Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kávés Ekler fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab Kávés Ekler fánk elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

125 ml víz
25 g vaj vagy Ráma margarin
75 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Mázhoz:

100 g porcukor
1 tasak instant kávé (kb. 1 teáskanál)
kb. 1 evőkanál forró víz

Töltelékhez:

300 ml hideg habtejszín
1 tasak instant kávé (kb. 1 teáskanál)

A Kávés Ekler fánk elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vizet a vajjal vagy a margarinnal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró vízbe. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. 2 tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
A tésztát adagonként nagy csillagcsöves nyomózsákba töltjük, 12 darab kb. 8 cm hosszú csíkot nyomunk a tepsibe. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a sütemény összeesik.
Sütés után mindegyik fánkról azonnal vágjuk le a tetejét, majd a süteményt konyhai sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A porcukrot összekeverjük a kávéporral, a vízzel fokozatosan mázzá keverjük, és megkenjük vele a fánkok tetejét.

Töltelék:
A habtejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a kávéporral keményre felverjük. A kávés tejszínt csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a fánkokba nyomjuk, majd visszahelyezzük a fánkok tetejét.

Tipp:

Az instant kávé helyett használhatunk instant cappuccino-t is.
Kávés Ekler fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
2 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
3 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
4 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!