Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kávés Ekler fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

125 ml víz
25 g vaj vagy Ráma margarin
75 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Mázhoz:

100 g porcukor
1 tasak instant kávé (kb. 1 teáskanál)
kb. 1 evőkanál forró víz

Töltelékhez:

300 ml hideg habtejszín
1 tasak instant kávé (kb. 1 teáskanál)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vizet a vajjal vagy a margarinnal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró vízbe. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. 2 tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
A tésztát adagonként nagy csillagcsöves nyomózsákba töltjük, 12 darab kb. 8 cm hosszú csíkot nyomunk a tepsibe. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a sütemény összeesik.
Sütés után mindegyik fánkról azonnal vágjuk le a tetejét, majd a süteményt konyhai sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A porcukrot összekeverjük a kávéporral, a vízzel fokozatosan mázzá keverjük, és megkenjük vele a fánkok tetejét.

Töltelék:
A habtejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a kávéporral keményre felverjük. A kávés tejszínt csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a fánkokba nyomjuk, majd visszahelyezzük a fánkok tetejét.

Tipp:

Az instant kávé helyett használhatunk instant cappuccino-t is.
Kávés Ekler fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!