Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kávés Ekler fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

125 ml víz
25 g vaj vagy Ráma margarin
75 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Mázhoz:

100 g porcukor
1 tasak instant kávé (kb. 1 teáskanál)
kb. 1 evőkanál forró víz

Töltelékhez:

300 ml hideg habtejszín
1 tasak instant kávé (kb. 1 teáskanál)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vizet a vajjal vagy a margarinnal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró vízbe. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. 2 tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
A tésztát adagonként nagy csillagcsöves nyomózsákba töltjük, 12 darab kb. 8 cm hosszú csíkot nyomunk a tepsibe. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a sütemény összeesik.
Sütés után mindegyik fánkról azonnal vágjuk le a tetejét, majd a süteményt konyhai sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A porcukrot összekeverjük a kávéporral, a vízzel fokozatosan mázzá keverjük, és megkenjük vele a fánkok tetejét.

Töltelék:
A habtejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a kávéporral keményre felverjük. A kávés tejszínt csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a fánkokba nyomjuk, majd visszahelyezzük a fánkok tetejét.

Tipp:

Az instant kávé helyett használhatunk instant cappuccino-t is.
Kávés Ekler fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!