Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hagymás pompos

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hagymás pompos

1.5 dl víz
2 ek olaj
25 dkg liszt
1/2 tk só
1/3 kockányi élesztő
2 dl tejföl
15 dkg bacon-szalonna
2 fej hagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Dolgozzuk össze az alapanyagokat és hagyjuk kelni kb. 20 percig, langyos helyen. Majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki és olajjal kikent tepsibe fektessük, hogy egy kis peremet is képezzen a tepsi oldalán. Zúzzunk össze 2 gerezd fokhagymát és kevés sóval keverjük egy pohár tejfölhöz. Kenjük meg vele a pompos tetejét, szórjuk meg bacon-szalonna csíkokkal. A hagymát nagyra daraboljuk, kevés olajon puhára dinszteljük és ezt is elterítjük a tészta tetején. Előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Hagymás pompos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!