Hájas pogácsa
Hozzávalók
Hájas pogácsa
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Az élesztő langyos tejben kevés cukorral felfuttatása.
Elkészítés
A 60 dkg liszthez hozzátettem a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót, citromlevet, és a tejfölt. Rétestészta lágyságú legyen. Jól kidolgozzuk, pihentetjük 1/2 órát utána kinyújtjuk és rákenjük a lisztes hájat majd alulról felhajtjuk 1/3 részig és ráhajtjuk felülről a tésztát majd jobbról és utána balról felhajtva letakarva pihentetjük 20 percet. Kinyújtjuk és hajtogatást megismételjük még 3x, közben mindig pihentetjük 20 percet. Az utolsó pihentetés után kinyújtjuk, kb. 2 cm vastagságra berácsozzuk és közepes pogácsa szaggatóval, amit én mindig meleg vízbe mártottam és úgy szaggattam ki. A tetejét megkentem tojással és rátettem egy csipet szezámmagot. Előmelegített sütőben kb. 180-200 c fokon 15-20 perc alatt megsütöttem légkeverősön.
Tálalás
Tárolás
Hájas pogácsa
Hozzávalók
Hájas pogácsa
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az élesztő langyos tejben kevés cukorral felfuttatása.
Elkészítés
A 60 dkg liszthez hozzátettem a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót, citromlevet, és a tejfölt. Rétestészta lágyságú legyen. Jól kidolgozzuk, pihentetjük 1/2 órát utána kinyújtjuk és rákenjük a lisztes hájat majd alulról felhajtjuk 1/3 részig és ráhajtjuk felülről a tésztát majd jobbról és utána balról felhajtva letakarva pihentetjük 20 percet. Kinyújtjuk és hajtogatást megismételjük még 3x, közben mindig pihentetjük 20 percet. Az utolsó pihentetés után kinyújtjuk, kb. 2 cm vastagságra berácsozzuk és közepes pogácsa szaggatóval, amit én mindig meleg vízbe mártottam és úgy szaggattam ki. A tetejét megkentem tojással és rátettem egy csipet szezámmagot. Előmelegített sütőben kb. 180-200 c fokon 15-20 perc alatt megsütöttem légkeverősön.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?