Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Horvát fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 45 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 45 darab elkészítéséhez

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
1 tojássárgája (M-es)
50 g cukor
1 csipet só
3 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
250 g búzaliszt

Sütéshez:

étolaj

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Horvát fánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
Az egész tojásokat és a tojássárgáját, a cukrot, a vanillincukrot és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Az olajat és a rum aromát rövid idő alatt belekeverjük. A lisztet rövid idő alatt beledolgozzuk, konyhai robotgéppel(dagasztó spirál), míg puha tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába tekerve legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
Időközben az olajat nagy serpenyőben kb. 175 °C-ra forrósítjuk. Akkor elég forró, ha az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkeznek.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval kb. 2 vagy 6 cm széles csíkokra vágjuk. A keskeny csíkokat elfelezzük, és masnit készítünk belőle. A széles csíkokat ferdén tetszőleges méretű rombuszokra vágjuk.
A masnik és/vagy rombuszok mindkét oldalát adagonként forró zsírban aranybarnára sütjük. Sütőrácson lecsöpögtetjük, és még forró megszórjuk porcukorral a Horvát fánk farsangi sütemény tetejét.
Horvát fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-03
1 Kedvelés

Süssünk sósat leveles tésztából!

Lassan itt a szünidő, jön a nyári programok sora: kirándulás, strand vagy egy jó grillezés a kertben. Mi a közös bennük? Egyértelmű! Sós snackek után kiáltanak!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!