
Horvát fánk



Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
Az egész tojásokat és a tojássárgáját, a cukrot, a vanillincukrot és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Az olajat és a rum aromát rövid idő alatt belekeverjük. A lisztet rövid idő alatt beledolgozzuk, konyhai robotgéppel(dagasztó spirál), míg puha tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába tekerve legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
Időközben az olajat nagy serpenyőben kb. 175 °C-ra forrósítjuk. Akkor elég forró, ha az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkeznek.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval kb. 2 vagy 6 cm széles csíkokra vágjuk. A keskeny csíkokat elfelezzük, és masnit készítünk belőle. A széles csíkokat ferdén tetszőleges méretű rombuszokra vágjuk.
A masnik és/vagy rombuszok mindkét oldalát adagonként forró zsírban aranybarnára sütjük. Sütőrácson lecsöpögtetjük, és még forró megszórjuk porcukorral a Horvát fánk farsangi sütemény tetejét.


Horvát fánk
Hozzávalók
kb. 45 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
Az egész tojásokat és a tojássárgáját, a cukrot, a vanillincukrot és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Az olajat és a rum aromát rövid idő alatt belekeverjük. A lisztet rövid idő alatt beledolgozzuk, konyhai robotgéppel(dagasztó spirál), míg puha tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába tekerve legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
Időközben az olajat nagy serpenyőben kb. 175 °C-ra forrósítjuk. Akkor elég forró, ha az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkeznek.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval kb. 2 vagy 6 cm széles csíkokra vágjuk. A keskeny csíkokat elfelezzük, és masnit készítünk belőle. A széles csíkokat ferdén tetszőleges méretű rombuszokra vágjuk.
A masnik és/vagy rombuszok mindkét oldalát adagonként forró zsírban aranybarnára sütjük. Sütőrácson lecsöpögtetjük, és még forró megszórjuk porcukorral a Horvát fánk farsangi sütemény tetejét.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?