Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Horvát fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 45 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 45 darab elkészítéséhez

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
50 g cukor
1 csipet só
3 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
250 g búzaliszt

Sütéshez:

étolaj

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Horvát fánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
Az egész tojásokat és a tojássárgáját, a cukrot, a vanillincukrot és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Az olajat és a rum aromát rövid idő alatt belekeverjük. A lisztet rövid idő alatt beledolgozzuk, konyhai robotgéppel(dagasztó spirál), míg puha tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába tekerve legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
Időközben az olajat nagy serpenyőben kb. 175 °C-ra forrósítjuk. Akkor elég forró, ha az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkeznek.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval kb. 2 vagy 6 cm széles csíkokra vágjuk. A keskeny csíkokat elfelezzük, és masnit készítünk belőle. A széles csíkokat ferdén tetszőleges méretű rombuszokra vágjuk.
A masnik és/vagy rombuszok mindkét oldalát adagonként forró zsírban aranybarnára sütjük. Sütőrácson lecsöpögtetjük, és még forró megszórjuk porcukorral a Horvát fánk farsangi sütemény tetejét.
Horvát fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
68 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!