Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hajtogatott tepertős pogácsák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hajtogatott tepertős pogácsák

78-80 dkg liszt (vegyesen)
1 ek. cukor
0,5 l tej
5 dkg friss élesztő
10 dkg margarin
1 ek. só
2 db tojás
26 dkg darált tepertő

Elkészítés

A Hajtogatott tepertős pogácsák elkészítése lépésről lépésre:

Elkészítés

A lisztet kimérem ( fele-fele arányban finom és rétes), hozzáadom a kiskockákra vágott margarint, sót, a tojások sárgát. A tejet meglangyítom 1 ek. cukorral, majd az élesztőt felfuttatom, és a liszthez adom. Alapos dagasztás után 1 óra kelesztés meleg helyen.
Majd kinyújtom kb 0,5-1 cm vastagságúra, és eloszlatom rajta a tepertőt. Hajtogatás a szokott a módon: 3 képzeletbeli sávra osztom a tésztám, a felső sávot lefelé középre, az alsó sávot pedig ráhajtom. Majd jobbról, balról is középre hajtjuk a tésztát. 20 perc pihentetés következik. Ezután újra kinyújtjuk, hajtogatjuk, s 20 perc újabb pihi.
Ezt követően nyújtjuk, kb 1 - 1,5 cm-re, berácsozzuk, tetejét megkenjük tojással ( én a tojásfehérjével kentem) , majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, s 20 percet kelesztjük még.
160- 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük .

Alternatív elkészítés

Én légkeveréses sütőben sütöttem, és 160 fokon.
Egy adag kb. 75 db-ot ad ki.
Interneten találtam a receptet.
Hajtogatott tepertős pogácsák Hajtogatott tepertős pogácsák Hajtogatott tepertős pogácsák Hajtogatott tepertős pogácsák Hajtogatott tepertős pogácsák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!