Hajtogatott tepertős pogácsák
Hozzávalók
Hajtogatott tepertős pogácsák
Elkészítés
Elkészítés
Majd kinyújtom kb 0,5-1 cm vastagságúra, és eloszlatom rajta a tepertőt. Hajtogatás a szokott a módon: 3 képzeletbeli sávra osztom a tésztám, a felső sávot lefelé középre, az alsó sávot pedig ráhajtom. Majd jobbról, balról is középre hajtjuk a tésztát. 20 perc pihentetés következik. Ezután újra kinyújtjuk, hajtogatjuk, s 20 perc újabb pihi.
Ezt követően nyújtjuk, kb 1 - 1,5 cm-re, berácsozzuk, tetejét megkenjük tojással ( én a tojásfehérjével kentem) , majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, s 20 percet kelesztjük még.
160- 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük .
Alternatív elkészítés
Egy adag kb. 75 db-ot ad ki.
Interneten találtam a receptet.
Hajtogatott tepertős pogácsák
Hozzávalók
Hajtogatott tepertős pogácsák
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Majd kinyújtom kb 0,5-1 cm vastagságúra, és eloszlatom rajta a tepertőt. Hajtogatás a szokott a módon: 3 képzeletbeli sávra osztom a tésztám, a felső sávot lefelé középre, az alsó sávot pedig ráhajtom. Majd jobbról, balról is középre hajtjuk a tésztát. 20 perc pihentetés következik. Ezután újra kinyújtjuk, hajtogatjuk, s 20 perc újabb pihi.
Ezt követően nyújtjuk, kb 1 - 1,5 cm-re, berácsozzuk, tetejét megkenjük tojással ( én a tojásfehérjével kentem) , majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, s 20 percet kelesztjük még.
160- 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük .
Alternatív elkészítés
Egy adag kb. 75 db-ot ad ki.
Interneten találtam a receptet.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?