Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Halloween-Burger

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

100 ml tej
100 ml víz
80 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál cukor
2 teáskanál só

Kenéshez és szóráshoz:

1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál tej
1 evőkanál víz

Szószhoz:

1 evőkanál tejföl 20 %-os
kb. 8 evőkanál ketchup
1 evőkanál majonéz
1 - 2 teáskanál mustár
frissen őrölt bors
1 csipet cukor

Töltelékhez:

kb. 110 g szeletelt csemegeuborka (lecsöpögtetve) (kb. 8 szelet)
2 - 3 közepes méretű paradicsom
1 közepes fej hagyma
kb. 8 szelet Cheddar vagy Gouda sajt (kb. 150 g)

Húspogácsához:

1,2 kg darált marhahús
bors
6 - 8 evőkanál étolaj

Szemekhez:

kb. 16 fapálcika
16 Mini-Mozzarella-golyó (kb. 150 g)
kb. 8 fekete olajbogyó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A tejet a vízzel felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A lisztet és az élesztőt keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót és a tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz. Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Zsemle formázása:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, kb. 8 egyforma méretű részre osztjuk, majd golyókká formázzuk. A golyókat tallérokká (kb. 10 cm Ø) laposra nyomjuk, és a tepsibe tesszük. Letakarva kb. 40-45 percig kelesztjük. 30 perc kelesztés után a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tojást a tejjel és a vízzel felverjük, megkenjük vele a zsemléket, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és a zsemléket aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 15 - 20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Szósz:
A tejfölt, a ketchupot, a majonézt és a mustárt összekeverjük. A szószt sóval, borssal és cukorral ízesítjük.

Töltelék:
Az uborkát lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A hagyma héját lehúzzuk, és vékony karikákra vágjuk. A sajtszeletekből fogakhoz hasonló cakkokat vágunk ki. A sajtmaradékokat kicsire vágjuk, és a szószhoz adjuk.

Ijesztő szemek:
A mozzarella-golyókat lecsöpögtetjük. Az olajbogyókat elfelezzük, és a mozzarella-golyókkal együtt fapálcikára húzzuk.

Húspogácsa:
A darálthúst tálba tesszük, sóval, borssal fűszerezzük, és összegyúrjuk. A masszából kb. 8 egyforma méretű húspogácsát (kb. 10 cm Ø) formázunk. 3-4 evőkanál olajat serpenyőben felforrósítunk, és a húspogácsák mindkét oldalát kérgesre sütjük, majd további 6 percig közepes hőfokon megsütjük. A készre sült húspogácsákat kivesszük a serpenyőből, a sütőben melegen tartjuk, és a maradék olajjal ugyanígy elkészítjük a többi húspogácsát.

Zsemlék töltése:
A zsemléket vízszintesen átvágjuk, és mindegyik fél zsemlét a szósszal megkenjük. Az alsó felekre 1-1 húspogácsát teszünk, majd 2-3 paradicsomszeletet. Középre nyelvnek 1 uborkát teszünk. A sajtszeletet úgy helyezzük el, hogy úgy nézzenek ki, mint a fogak. Végül ráteszünk néhány hagymakarikát, elosztjuk rajta az esetlegesen megmaradt szószt, rátesszük a zsemlék felső részét, és egy kicsit rányomkodjuk.
A szemeket beleszúrjuk a zsemle felső részébe, és a Halloween–burgert tálaljuk.

Tippek:

A zsemléket már 1-2 nappal előtte is megsüthetjük vagy le is fagyaszthatjuk, ilyenkor a zsemléket megadott hőmérsékleten kb. 5 perc alatt újra megsütjük.
Saját készítésű zsemle helyett használhatunk kész zsemléket is.
A húspogácsák formázásához használhatunk húspogácsanyomót is.
A vegetáriánus variációt készíthetjük a Vegán burger receptje alapján.
Halloween-Burgerek látványosan, egyszerűen

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!