Halloweeni édes ropi
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
150 g búzaliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g vaj vagy margarin
25 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 3 evőkanál tej
Mázhoz:
kb. 150-200 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
Díszítéshez:
Dr. Oetker Dekor Halloween színes
Dr. Oetker Dekor Csont fehér
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tejet utoljára, evőkanalanként) és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 25x13 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztát a rövidebb oldalával párhuzamosan kb. 28-30 darab keskeny csíkra vágjuk, a tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, és az édes ropikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az édes ropikat sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz, díszítés:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd az édes ropik kb. 3/4-ét bevonjuk vele. Süteményrácsra helyezzük, tetszés szerint megszórjuk a halloweeni dekorcukrokkal, és hagyjuk a mázat megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tejet utoljára, evőkanalanként) és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 25x13 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztát a rövidebb oldalával párhuzamosan kb. 28-30 darab keskeny csíkra vágjuk, a tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, és az édes ropikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az édes ropikat sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz, díszítés:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd az édes ropik kb. 3/4-ét bevonjuk vele. Süteményrácsra helyezzük, tetszés szerint megszórjuk a halloweeni dekorcukrokkal, és hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Tipp:
Az édes ropikat más alkalmakra is elkészíthetjük, például gyereknapra, válasszunk élénk színű dekorcukrokat a díszítésükhöz!
Kedvencnek jelölöm
Halloweeni édes ropi
Hozzávalók
kb. 28-30 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
150 g búzaliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g vaj vagy margarin
25 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 3 evőkanál tej
Mázhoz:
kb. 150-200 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tejet utoljára, evőkanalanként) és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 25x13 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztát a rövidebb oldalával párhuzamosan kb. 28-30 darab keskeny csíkra vágjuk, a tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, és az édes ropikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az édes ropikat sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz, díszítés:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd az édes ropik kb. 3/4-ét bevonjuk vele. Süteményrácsra helyezzük, tetszés szerint megszórjuk a halloweeni dekorcukrokkal, és hagyjuk a mázat megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tejet utoljára, evőkanalanként) és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 25x13 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztát a rövidebb oldalával párhuzamosan kb. 28-30 darab keskeny csíkra vágjuk, a tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, és az édes ropikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az édes ropikat sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz, díszítés:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd az édes ropik kb. 3/4-ét bevonjuk vele. Süteményrácsra helyezzük, tetszés szerint megszórjuk a halloweeni dekorcukrokkal, és hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Tipp:
Az édes ropikat más alkalmakra is elkészíthetjük, például gyereknapra, válasszunk élénk színű dekorcukrokat a díszítésükhöz!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?