
Halloweeni édes ropi



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tejet utoljára, evőkanalanként) és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 25x13 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztát a rövidebb oldalával párhuzamosan kb. 28-30 darab keskeny csíkra vágjuk, a tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, és az édes ropikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az édes ropikat sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz, díszítés:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd az édes ropik kb. 3/4-ét bevonjuk vele. Süteményrácsra helyezzük, tetszés szerint megszórjuk a halloweeni dekorcukrokkal, és hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Tipp:


Halloweeni édes ropi
Hozzávalók
kb. 28-30 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tejet utoljára, evőkanalanként) és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 25x13 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztát a rövidebb oldalával párhuzamosan kb. 28-30 darab keskeny csíkra vágjuk, a tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, és az édes ropikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az édes ropikat sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz, díszítés:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd az édes ropik kb. 3/4-ét bevonjuk vele. Süteményrácsra helyezzük, tetszés szerint megszórjuk a halloweeni dekorcukrokkal, és hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?