
Hamburger zsemle



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Óvatosan keverjük össze a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete.
Közben sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit (kb. 35x40 cm).
Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át röviden a tésztát. Osszuk 8 egyenlő darabra. Formázzuk a tésztadarabokat kerek golyókká. Helyezzük a tepsire és kissé lapítsuk el. Fedjük le, és hagyjuk még egyszer kelni kb. 45 percig. A 30 perces kelesztési idő után melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Verjük fel a tojássárgáját a tejjel. Kenjük meg a keverékkel a zsemléket, és szórjuk meg szezámmaggal. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a zsemléket.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A zsemléhez nagyon jól illik a feketekömény. Szórjunk egy kis fekete köményt a zsemlére, miután megkentük a tojással és a tejjel.


Hamburger zsemle
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Óvatosan keverjük össze a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete.
Közben sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit (kb. 35x40 cm).
Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át röviden a tésztát. Osszuk 8 egyenlő darabra. Formázzuk a tésztadarabokat kerek golyókká. Helyezzük a tepsire és kissé lapítsuk el. Fedjük le, és hagyjuk még egyszer kelni kb. 45 percig. A 30 perces kelesztési idő után melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Verjük fel a tojássárgáját a tejjel. Kenjük meg a keverékkel a zsemléket, és szórjuk meg szezámmaggal. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a zsemléket.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A zsemléhez nagyon jól illik a feketekömény. Szórjunk egy kis fekete köményt a zsemlére, miután megkentük a tojással és a tejjel.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?