Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hamburger zsemle

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

125 ml tej
125 ml víz
80 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
30 g cukor
1 ½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej

Szóráshoz:

szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az élesztős tésztához a tejet és a vizet felmelegítjük, a vajat vagy margarint felolvasztjuk benne.

Elkészítés:

Tészta:
Óvatosan keverjük össze a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete.

Közben sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit (kb. 35x40 cm).

Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át röviden a tésztát. Osszuk 8 egyenlő darabra. Formázzuk a tésztadarabokat kerek golyókká. Helyezzük a tepsire és kissé lapítsuk el. Fedjük le, és hagyjuk még egyszer kelni kb. 45 percig. A 30 perces kelesztési idő után melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Verjük fel a tojássárgáját a tejjel. Kenjük meg a keverékkel a zsemléket, és szórjuk meg szezámmaggal. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a zsemléket.

Sütési idő: 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A zsemléket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A zsemléket remekül lehet fagyasztani. A legjobb, ha előre megsütjük őket, félbevágjuk, lefagyasztjuk, és soha többé nem veszünk burgerzsemlét! Ezután egyszerűen süssük a fagyasztott burgerzsemléket a fent megadott sütési hőmérsékleten kb. 5 percig.
A zsemléhez nagyon jól illik a feketekömény. Szórjunk egy kis fekete köményt a zsemlére, miután megkentük a tojással és a tejjel.
Hamburger zsemle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!