Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szalámis rózsák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 darabos):

némi vaj, vagy margarin

Tésztához:

Töltelékhez:

80 g natúr krémsajt
1 gerezd fokhagyma
kb. 120-140 g vékonyra szeletelt paprikás szalámi
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón áttörjük, a szalámikarikákat kettévágjuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A muffinforma mélyedéseit kikenjük kevés zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük. A krémsajtot összekeverjük az áttört fokhagymával, és egyenletesen, vékonyan megkenjük vele a tészta felületét. Ezután a tésztát a hosszabbik oldala mentén 12 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A csíkokra egymás mellé, kissé fedésben ráhelyezzük a szalámikarika-feleket úgy, hogy a tészta egyik oldalán túllógjanak. A tésztacsíkokat szorosan feltekerjük, és függőlegesen az előkészített muffinforma mélyedéseibe állítjuk. A muffinformát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A szalámis rózsákat a muffinformával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A krémsajtba keverhetünk finomra aprított metélőhagymát, vagy választhatunk klasszikus téliszalámit, és a krémsajtot ízesíthetjük fűszerpaprikával.
Szalámis rózsák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!