Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szalámis rózsák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 darabos):

némi vaj, vagy margarin

Tésztához:

Töltelékhez:

80 g natúr krémsajt
1 gerezd fokhagyma
kb. 120-140 g vékonyra szeletelt paprikás szalámi
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón áttörjük, a szalámikarikákat kettévágjuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A muffinforma mélyedéseit kikenjük kevés zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük. A krémsajtot összekeverjük az áttört fokhagymával, és egyenletesen, vékonyan megkenjük vele a tészta felületét. Ezután a tésztát a hosszabbik oldala mentén 12 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A csíkokra egymás mellé, kissé fedésben ráhelyezzük a szalámikarika-feleket úgy, hogy a tészta egyik oldalán túllógjanak. A tésztacsíkokat szorosan feltekerjük, és függőlegesen az előkészített muffinforma mélyedéseibe állítjuk. A muffinformát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A szalámis rózsákat a muffinformával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A krémsajtba keverhetünk finomra aprított metélőhagymát, vagy választhatunk klasszikus téliszalámit, és a krémsajtot ízesíthetjük fűszerpaprikával.
Szalámis rózsák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!