Sütőtökös krémes
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Sütőtökös réteghez:
400 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
650 ml tej
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding tejszínízű
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Házi krémes krém
800 ml hideg tej
Tetejére:
400 ml hideg habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Díszítéshez:
némi őrölt fahéj
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőtököt megtisztítjuk (héját, magjait eltávolítjuk), kimérünk belőle 400 grammot és kis kockákra vágjuk. A sütőtökkockákat bő vízben puhára főzzük, leszűrjük, ezután pürésítjük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük, keresztben kettévágjuk, és mindkét lapot kb. 20x30 cm méretűre nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, az egyik lapot egészben hagyjuk, a másikat pedig kb. 12 egyforma méretű darabra vágjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztákat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egészben hagyott tésztalapot egy tálra fektetjük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Sütőtökös réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel, a kétféle cukorral és az őrölt fahéjjal simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport, valamint a sütőtökpürét. Visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetve sűrűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, majd enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró krémben feloldjuk. Frissentartó fóliával lefedjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyenletesen a tésztalapra simítjuk. Miután kihűlt, betesszük a hűtőbe legalább 45 percre.
Krém:
A hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a sütőtökös rétegen egyenletesen elsimítjuk.
A hideg habtejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 3-4 órára vagy egy éjszakára) hűtőbe helyezzük, majd szeletekre vágva, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük, keresztben kettévágjuk, és mindkét lapot kb. 20x30 cm méretűre nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, az egyik lapot egészben hagyjuk, a másikat pedig kb. 12 egyforma méretű darabra vágjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztákat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egészben hagyott tésztalapot egy tálra fektetjük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Sütőtökös réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel, a kétféle cukorral és az őrölt fahéjjal simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport, valamint a sütőtökpürét. Visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetve sűrűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, majd enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró krémben feloldjuk. Frissentartó fóliával lefedjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyenletesen a tésztalapra simítjuk. Miután kihűlt, betesszük a hűtőbe legalább 45 percre.
Krém:
A hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a sütőtökös rétegen egyenletesen elsimítjuk.
A hideg habtejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 3-4 órára vagy egy éjszakára) hűtőbe helyezzük, majd szeletekre vágva, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
A sütőtökös réteget karamellás Dr. Oetker Eredeti Pudinggal is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Sütőtökös krémes
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Sütőtökös réteghez:
400 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
650 ml tej
150 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
Díszítéshez:
némi őrölt fahéj
porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőtököt megtisztítjuk (héját, magjait eltávolítjuk), kimérünk belőle 400 grammot és kis kockákra vágjuk. A sütőtökkockákat bő vízben puhára főzzük, leszűrjük, ezután pürésítjük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük, keresztben kettévágjuk, és mindkét lapot kb. 20x30 cm méretűre nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, az egyik lapot egészben hagyjuk, a másikat pedig kb. 12 egyforma méretű darabra vágjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztákat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egészben hagyott tésztalapot egy tálra fektetjük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Sütőtökös réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel, a kétféle cukorral és az őrölt fahéjjal simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport, valamint a sütőtökpürét. Visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetve sűrűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, majd enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró krémben feloldjuk. Frissentartó fóliával lefedjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyenletesen a tésztalapra simítjuk. Miután kihűlt, betesszük a hűtőbe legalább 45 percre.
Krém:
A hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a sütőtökös rétegen egyenletesen elsimítjuk.
A hideg habtejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 3-4 órára vagy egy éjszakára) hűtőbe helyezzük, majd szeletekre vágva, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük, keresztben kettévágjuk, és mindkét lapot kb. 20x30 cm méretűre nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, az egyik lapot egészben hagyjuk, a másikat pedig kb. 12 egyforma méretű darabra vágjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztákat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egészben hagyott tésztalapot egy tálra fektetjük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Sütőtökös réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel, a kétféle cukorral és az őrölt fahéjjal simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport, valamint a sütőtökpürét. Visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetve sűrűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, majd enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró krémben feloldjuk. Frissentartó fóliával lefedjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyenletesen a tésztalapra simítjuk. Miután kihűlt, betesszük a hűtőbe legalább 45 percre.
Krém:
A hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a sütőtökös rétegen egyenletesen elsimítjuk.
A hideg habtejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 3-4 órára vagy egy éjszakára) hűtőbe helyezzük, majd szeletekre vágva, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
A sütőtökös réteget karamellás Dr. Oetker Eredeti Pudinggal is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?