Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtökös krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Sütőtökös réteghez:

400 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
650 ml tej
150 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Krémhez:

800 ml hideg tej

Tetejére:

400 ml hideg habtejszín
2 evőkanál porcukor

Díszítéshez:

némi őrölt fahéj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőtököt megtisztítjuk (héját, magjait eltávolítjuk), kimérünk belőle 400 grammot és kis kockákra vágjuk. A sütőtökkockákat bő vízben puhára főzzük, leszűrjük, ezután pürésítjük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük, keresztben kettévágjuk, és mindkét lapot kb. 20x30 cm méretűre nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, az egyik lapot egészben hagyjuk, a másikat pedig kb. 12 egyforma méretű darabra vágjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztákat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egészben hagyott tésztalapot egy tálra fektetjük, és sütőkeretet helyezünk köré.

Sütőtökös réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel, a kétféle cukorral és az őrölt fahéjjal simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport, valamint a sütőtökpürét. Visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetve sűrűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, majd enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró krémben feloldjuk. Frissentartó fóliával lefedjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyenletesen a tésztalapra simítjuk. Miután kihűlt, betesszük a hűtőbe legalább 45 percre.

Krém:
A hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a sütőtökös rétegen egyenletesen elsimítjuk.

A hideg habtejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 3-4 órára vagy egy éjszakára) hűtőbe helyezzük, majd szeletekre vágva, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

A sütőtökös réteget karamellás Dr. Oetker Eredeti Pudinggal is elkészíthetjük.
Sütőtökös krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
98 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!