
Havas hegycsúcs


Hozzávalók
Havas hegycsúcs
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
A margarint kivesszük a hűtőből, hogy könnyebben dolgozzunk vele.
Elkészítés
A keksz többi részéből hagyományos kókuszgolyó alapot készítünk.
A tojáshabba annyi kókuszt teszünk, hogy jól formálható masszát kapjunk.
Összeállításhoz szükségünk van egy stampedlis pohárra, vagy aki nagyobb sütiket akar, annak a citromfacsaró aljára.
Nejlonzacskót belenyomjuk ebbe.
Kókuszos réteg, erre zöld massza, a végén pedig keksz massza, jól belenyomkodjuk, hogy a formáját felvegye, aztán kiborítjuk, és tálcára tesszük. Az ízeket és a színeket tetszés szerint variálhatjuk, kinek melyik tetszik a legjobban! Sokáig elálló sütés nélküli édesség.
Tárolás
Alternatív elkészítés




Havas hegycsúcs
Hozzávalók
Havas hegycsúcs
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A margarint kivesszük a hűtőből, hogy könnyebben dolgozzunk vele.
Elkészítés
A keksz többi részéből hagyományos kókuszgolyó alapot készítünk.
A tojáshabba annyi kókuszt teszünk, hogy jól formálható masszát kapjunk.
Összeállításhoz szükségünk van egy stampedlis pohárra, vagy aki nagyobb sütiket akar, annak a citromfacsaró aljára.
Nejlonzacskót belenyomjuk ebbe.
Kókuszos réteg, erre zöld massza, a végén pedig keksz massza, jól belenyomkodjuk, hogy a formáját felvegye, aztán kiborítjuk, és tálcára tesszük. Az ízeket és a színeket tetszés szerint variálhatjuk, kinek melyik tetszik a legjobban! Sokáig elálló sütés nélküli édesség.
Tárolás
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?