Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Havas hegycsúcs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Havas hegycsúcs

0,5 kg darált háztartási keksz
1 db Rama
ízlés szerint porcukor
keserű mandulaaroma
rum
pici tej (hogy kekszmassza állaga legyen)

Tetejére:

2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Ha nem darált kekszet veszünk, ledaráljuk.
A margarint kivesszük a hűtőből, hogy könnyebben dolgozzunk vele.

Elkészítés

20 dkg kekszet 1/3 Ramával, porcukorral, 1 üveg keserű mandulaaromával (ha valaki nem szereti, lehet más ízű aromával vagy ételfestékkel is színezni) és pici tejjel kekszmassza állagúra gyúrunk össze.
A keksz többi részéből hagyományos kókuszgolyó alapot készítünk.
A tojáshabba annyi kókuszt teszünk, hogy jól formálható masszát kapjunk.
Összeállításhoz szükségünk van egy stampedlis pohárra, vagy aki nagyobb sütiket akar, annak a citromfacsaró aljára.
Nejlonzacskót belenyomjuk ebbe.
Kókuszos réteg, erre zöld massza, a végén pedig keksz massza, jól belenyomkodjuk, hogy a formáját felvegye, aztán kiborítjuk, és tálcára tesszük. Az ízeket és a színeket tetszés szerint variálhatjuk, kinek melyik tetszik a legjobban! Sokáig elálló sütés nélküli édesség.

Tárolás

Hűtőben folpackkal letakarva tároljuk

Alternatív elkészítés

A formázáshoz használtam stampedlis poharat, de citromfacsaró aljában is lehet vagy akinek van piramis süti formája, abban is szépen mutat.
Havas hegycsúcs Havas hegycsúcs Havas hegycsúcs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!