Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi krémes torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Sütéshez:

kb. 18-20 cm Ø tortaforma

Tésztához:

Krémhez:

800 ml hideg tej

Díszítéshez:

kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és két, egyenként kb. 20 cm Ø lapot szúrunk ki. A lapokat a sütőpapírral együtt egy sütőlemezre helyezzük, majd az egyiket éles késsel nyolc egyenlő cikkre osztjuk. A két kört villával megszurkáljuk, egy újabb sütőpapírt és nehezéket helyezünk rá, majd készre sütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kihűlés után az egyik lapot a tortaformába helyezzük és a tortagyűrűt köré zárjuk. A cikkekre vágott tésztalapot a vágások mentén óvatosan szétválasztjuk.

Krém:
A Házi Krémes Krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A kész krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaformában lévő tésztán, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 1-2 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A tortát porcukorral meghintve tálaljuk.

Tippek:

Ízlés szerint a krémhez egy kávéskanál Dr. Oetker Holland Kakaóport keverhetünk.
A maradék tésztát margarinnal megkenve, megsütjük ropogósként tálaljuk.
A Házi krémes torta a klasszikus franciakrémes tortaváltozata sütésre kész leveles tésztából.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!