
Házi krémes torta



Hozzávalók
Sütéshez:
kb. 18-20 cm Ø tortaforma
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes Krém
800 ml hideg tej
Díszítéshez:
kevés porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és két, egyenként kb. 20 cm Ø lapot szúrunk ki. A lapokat a sütőpapírral együtt egy sütőlemezre helyezzük, majd az egyiket éles késsel nyolc egyenlő cikkre osztjuk. A két kört villával megszurkáljuk, egy újabb sütőpapírt és nehezéket helyezünk rá, majd készre sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kihűlés után az egyik lapot a tortaformába helyezzük és a tortagyűrűt köré zárjuk. A cikkekre vágott tésztalapot a vágások mentén óvatosan szétválasztjuk.
Krém:
A Házi Krémes Krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A kész krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaformában lévő tésztán, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 1-2 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortát porcukorral meghintve tálaljuk.
A leveles tésztát kitekerjük és két, egyenként kb. 20 cm Ø lapot szúrunk ki. A lapokat a sütőpapírral együtt egy sütőlemezre helyezzük, majd az egyiket éles késsel nyolc egyenlő cikkre osztjuk. A két kört villával megszurkáljuk, egy újabb sütőpapírt és nehezéket helyezünk rá, majd készre sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kihűlés után az egyik lapot a tortaformába helyezzük és a tortagyűrűt köré zárjuk. A cikkekre vágott tésztalapot a vágások mentén óvatosan szétválasztjuk.
Krém:
A Házi Krémes Krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A kész krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaformában lévő tésztán, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 1-2 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortát porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Ízlés szerint a krémhez egy kávéskanál Dr. Oetker Holland Kakaóport keverhetünk.
A maradék tésztát margarinnal megkenve, megsütjük ropogósként tálaljuk.
A maradék tésztát margarinnal megkenve, megsütjük ropogósként tálaljuk.

Kedvencnek jelölöm

Házi krémes torta
Hozzávalók
kb. 8 szelet Házi krémes torta elkészítéséhez
Sütéshez:
kb. 18-20 cm Ø tortaforma
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Díszítéshez:
kevés porcukor
A Házi krémes torta elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és két, egyenként kb. 20 cm Ø lapot szúrunk ki. A lapokat a sütőpapírral együtt egy sütőlemezre helyezzük, majd az egyiket éles késsel nyolc egyenlő cikkre osztjuk. A két kört villával megszurkáljuk, egy újabb sütőpapírt és nehezéket helyezünk rá, majd készre sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kihűlés után az egyik lapot a tortaformába helyezzük és a tortagyűrűt köré zárjuk. A cikkekre vágott tésztalapot a vágások mentén óvatosan szétválasztjuk.
Krém:
A Házi Krémes Krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A kész krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaformában lévő tésztán, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 1-2 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortát porcukorral meghintve tálaljuk.
A leveles tésztát kitekerjük és két, egyenként kb. 20 cm Ø lapot szúrunk ki. A lapokat a sütőpapírral együtt egy sütőlemezre helyezzük, majd az egyiket éles késsel nyolc egyenlő cikkre osztjuk. A két kört villával megszurkáljuk, egy újabb sütőpapírt és nehezéket helyezünk rá, majd készre sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kihűlés után az egyik lapot a tortaformába helyezzük és a tortagyűrűt köré zárjuk. A cikkekre vágott tésztalapot a vágások mentén óvatosan szétválasztjuk.
Krém:
A Házi Krémes Krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A kész krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaformában lévő tésztán, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 1-2 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortát porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Ízlés szerint a krémhez egy kávéskanál Dr. Oetker Holland Kakaóport keverhetünk.
A maradék tésztát margarinnal megkenve, megsütjük ropogósként tálaljuk.
A maradék tésztát margarinnal megkenve, megsütjük ropogósként tálaljuk.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?