Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi krémes torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütéshez:

kb. 18-20 cm Ø tortaforma

Tésztához:

Krémhez:

800 ml hideg tej

Díszítéshez:

kevés porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és két, egyenként kb. 20 cm Ø lapot szúrunk ki. A lapokat a sütőpapírral együtt egy sütőlemezre helyezzük, majd az egyiket éles késsel nyolc egyenlő cikkre osztjuk. A két kört villával megszurkáljuk, egy újabb sütőpapírt és nehezéket helyezünk rá, majd készre sütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kihűlés után az egyik lapot a tortaformába helyezzük és a tortagyűrűt köré zárjuk. A cikkekre vágott tésztalapot a vágások mentén óvatosan szétválasztjuk.

Krém:
A Házi Krémes Krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A kész krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaformában lévő tésztán, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 1-2 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A tortát porcukorral meghintve tálaljuk.

Tippek:

Ízlés szerint a krémhez egy kávéskanál Dr. Oetker Holland Kakaóport keverhetünk.
A maradék tésztát margarinnal megkenve, megsütjük ropogósként tálaljuk.
Házi krémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!