 
                Házi krémes torta
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 8 szelet
                            kb. 8 szelet
                        Hozzávalók
Sütéshez:
                                        kb. 18-20 cm Ø tortaforma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes Krém
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        800 ml hideg tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        kevés porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és két, egyenként kb. 20 cm Ø lapot szúrunk ki. A lapokat a sütőpapírral együtt egy sütőlemezre helyezzük, majd az egyiket éles késsel nyolc egyenlő cikkre osztjuk. A két kört villával megszurkáljuk, egy újabb sütőpapírt és nehezéket helyezünk rá, majd készre sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kihűlés után az egyik lapot a tortaformába helyezzük és a tortagyűrűt köré zárjuk. A cikkekre vágott tésztalapot a vágások mentén óvatosan szétválasztjuk.
Krém:
A Házi Krémes Krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A kész krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaformában lévő tésztán, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 1-2 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortát porcukorral meghintve tálaljuk.
                            A leveles tésztát kitekerjük és két, egyenként kb. 20 cm Ø lapot szúrunk ki. A lapokat a sütőpapírral együtt egy sütőlemezre helyezzük, majd az egyiket éles késsel nyolc egyenlő cikkre osztjuk. A két kört villával megszurkáljuk, egy újabb sütőpapírt és nehezéket helyezünk rá, majd készre sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kihűlés után az egyik lapot a tortaformába helyezzük és a tortagyűrűt köré zárjuk. A cikkekre vágott tésztalapot a vágások mentén óvatosan szétválasztjuk.
Krém:
A Házi Krémes Krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A kész krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaformában lévő tésztán, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 1-2 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortát porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
                                    Ízlés szerint a krémhez egy kávéskanál Dr. Oetker Holland Kakaóport keverhetünk.
A maradék tésztát margarinnal megkenve, megsütjük ropogósként tálaljuk.
                            A maradék tésztát margarinnal megkenve, megsütjük ropogósként tálaljuk.
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Házi krémes torta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Sütéshez:
                                        kb. 18-20 cm Ø tortaforma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        kevés porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és két, egyenként kb. 20 cm Ø lapot szúrunk ki. A lapokat a sütőpapírral együtt egy sütőlemezre helyezzük, majd az egyiket éles késsel nyolc egyenlő cikkre osztjuk. A két kört villával megszurkáljuk, egy újabb sütőpapírt és nehezéket helyezünk rá, majd készre sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kihűlés után az egyik lapot a tortaformába helyezzük és a tortagyűrűt köré zárjuk. A cikkekre vágott tésztalapot a vágások mentén óvatosan szétválasztjuk.
Krém:
A Házi Krémes Krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A kész krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaformában lévő tésztán, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 1-2 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortát porcukorral meghintve tálaljuk.
                            A leveles tésztát kitekerjük és két, egyenként kb. 20 cm Ø lapot szúrunk ki. A lapokat a sütőpapírral együtt egy sütőlemezre helyezzük, majd az egyiket éles késsel nyolc egyenlő cikkre osztjuk. A két kört villával megszurkáljuk, egy újabb sütőpapírt és nehezéket helyezünk rá, majd készre sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kihűlés után az egyik lapot a tortaformába helyezzük és a tortagyűrűt köré zárjuk. A cikkekre vágott tésztalapot a vágások mentén óvatosan szétválasztjuk.
Krém:
A Házi Krémes Krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A kész krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaformában lévő tésztán, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 1-2 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortát porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
                                    Ízlés szerint a krémhez egy kávéskanál Dr. Oetker Holland Kakaóport keverhetünk.
A maradék tésztát margarinnal megkenve, megsütjük ropogósként tálaljuk.
                            A maradék tésztát margarinnal megkenve, megsütjük ropogósként tálaljuk.
 
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Leveles tészták
                                    Leveles tészták
                                 Torták
                                    Torták
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?