![Házi krémes torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30225/42951-hazi-kremes-torta.jpg)
Házi krémes torta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Sütéshez:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük és két, egyenként kb. 20 cm Ø lapot szúrunk ki. A lapokat a sütőpapírral együtt egy sütőlemezre helyezzük, majd az egyiket éles késsel nyolc egyenlő cikkre osztjuk. A két kört villával megszurkáljuk, egy újabb sütőpapírt és nehezéket helyezünk rá, majd készre sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kihűlés után az egyik lapot a tortaformába helyezzük és a tortagyűrűt köré zárjuk. A cikkekre vágott tésztalapot a vágások mentén óvatosan szétválasztjuk.
Krém:
A Házi Krémes Krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A kész krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaformában lévő tésztán, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 1-2 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortát porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
A maradék tésztát margarinnal megkenve, megsütjük ropogósként tálaljuk.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Házi krémes torta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Sütéshez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük és két, egyenként kb. 20 cm Ø lapot szúrunk ki. A lapokat a sütőpapírral együtt egy sütőlemezre helyezzük, majd az egyiket éles késsel nyolc egyenlő cikkre osztjuk. A két kört villával megszurkáljuk, egy újabb sütőpapírt és nehezéket helyezünk rá, majd készre sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kihűlés után az egyik lapot a tortaformába helyezzük és a tortagyűrűt köré zárjuk. A cikkekre vágott tésztalapot a vágások mentén óvatosan szétválasztjuk.
Krém:
A Házi Krémes Krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A kész krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaformában lévő tésztán, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig (minimum 1-2 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortát porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
A maradék tésztát margarinnal megkenve, megsütjük ropogósként tálaljuk.
![A Házi krémes torta a klasszikus franciakrémes tortaváltozata sütésre kész leveles tésztából.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30225/42951-hazi-kremes-torta.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?