
Házi mogyorókrém



Hozzávalók
Tepsihez:
Csokis mogyorókrémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve
A tepsit a sütőbe toljuk, és a törökmogyorót megpirítjuk.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pirított mogyorót tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk egy kicsit hűlni, majd konyharuhába csomagoljuk, és addig dörzsöljük, amíg a mogyorószemekről lejön a héjuk.
Elkészítés:
A kihűlt mogyorót késes aprítóba tesszük, és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, és tovább aprítjuk, amíg a mogyoró kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, majd a folyékony, de már langyos csokoládét. Az aprítógépet járatva az egészet krémesre, egyneműre dolgozzuk.
Az elkészült csokis mogyorókrémet zárható üvegbe vagy dobozba tesszük, és hűtőben tároljuk.
Tippek:
A mogyorókrémhez hozzáadhatunk 1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztát.


Házi mogyorókrém
Hozzávalók
kb. 15 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Csokis mogyorókrémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve
A tepsit a sütőbe toljuk, és a törökmogyorót megpirítjuk.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pirított mogyorót tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk egy kicsit hűlni, majd konyharuhába csomagoljuk, és addig dörzsöljük, amíg a mogyorószemekről lejön a héjuk.
Elkészítés:
A kihűlt mogyorót késes aprítóba tesszük, és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, és tovább aprítjuk, amíg a mogyoró kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, majd a folyékony, de már langyos csokoládét. Az aprítógépet járatva az egészet krémesre, egyneműre dolgozzuk.
Az elkészült csokis mogyorókrémet zárható üvegbe vagy dobozba tesszük, és hűtőben tároljuk.
Tippek:
A mogyorókrémhez hozzáadhatunk 1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztát.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?