Házi mogyorókrém
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Csokis mogyorókrémhez:
250 g törökmogyoró
100 g tejcsokoládé
25 g kókuszzsír
50 g porcukor
50 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, és szétterítjük benne a törökmogyorót. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve
A tepsit a sütőbe toljuk, és a törökmogyorót megpirítjuk.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pirított mogyorót tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk egy kicsit hűlni, majd konyharuhába csomagoljuk, és addig dörzsöljük, amíg a mogyorószemekről lejön a héjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve
A tepsit a sütőbe toljuk, és a törökmogyorót megpirítjuk.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pirított mogyorót tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk egy kicsit hűlni, majd konyharuhába csomagoljuk, és addig dörzsöljük, amíg a mogyorószemekről lejön a héjuk.
Elkészítés:
A tejcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett egyneműre olvasztjuk. A kókuszzsírt szintén megolvasztjuk.
A kihűlt mogyorót késes aprítóba tesszük, és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, és tovább aprítjuk, amíg a mogyoró kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, majd a folyékony, de már langyos csokoládét. Az aprítógépet járatva az egészet krémesre, egyneműre dolgozzuk.
Az elkészült csokis mogyorókrémet zárható üvegbe vagy dobozba tesszük, és hűtőben tároljuk.
A kihűlt mogyorót késes aprítóba tesszük, és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, és tovább aprítjuk, amíg a mogyoró kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, majd a folyékony, de már langyos csokoládét. Az aprítógépet járatva az egészet krémesre, egyneműre dolgozzuk.
Az elkészült csokis mogyorókrémet zárható üvegbe vagy dobozba tesszük, és hűtőben tároljuk.
Tippek:
Az aprítógépet a hosszas járatás közben időnként állítsuk meg és tartsunk kis szünetet, hogy megelőzzük a motor esetleges leégését.
A mogyorókrémhez hozzáadhatunk 1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztát.
A mogyorókrémhez hozzáadhatunk 1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztát.
Kedvencnek jelölöm
Házi mogyorókrém
Hozzávalók
kb. 15 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Csokis mogyorókrémhez:
250 g törökmogyoró
100 g tejcsokoládé
25 g kókuszzsír
50 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, és szétterítjük benne a törökmogyorót. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve
A tepsit a sütőbe toljuk, és a törökmogyorót megpirítjuk.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pirított mogyorót tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk egy kicsit hűlni, majd konyharuhába csomagoljuk, és addig dörzsöljük, amíg a mogyorószemekről lejön a héjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve
A tepsit a sütőbe toljuk, és a törökmogyorót megpirítjuk.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pirított mogyorót tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk egy kicsit hűlni, majd konyharuhába csomagoljuk, és addig dörzsöljük, amíg a mogyorószemekről lejön a héjuk.
Elkészítés:
A tejcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett egyneműre olvasztjuk. A kókuszzsírt szintén megolvasztjuk.
A kihűlt mogyorót késes aprítóba tesszük, és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, és tovább aprítjuk, amíg a mogyoró kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, majd a folyékony, de már langyos csokoládét. Az aprítógépet járatva az egészet krémesre, egyneműre dolgozzuk.
Az elkészült csokis mogyorókrémet zárható üvegbe vagy dobozba tesszük, és hűtőben tároljuk.
A kihűlt mogyorót késes aprítóba tesszük, és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, és tovább aprítjuk, amíg a mogyoró kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, majd a folyékony, de már langyos csokoládét. Az aprítógépet járatva az egészet krémesre, egyneműre dolgozzuk.
Az elkészült csokis mogyorókrémet zárható üvegbe vagy dobozba tesszük, és hűtőben tároljuk.
Tippek:
Az aprítógépet a hosszas járatás közben időnként állítsuk meg és tartsunk kis szünetet, hogy megelőzzük a motor esetleges leégését.
A mogyorókrémhez hozzáadhatunk 1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztát.
A mogyorókrémhez hozzáadhatunk 1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztát.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?