
Házi mogyorókrém



Hozzávalók
Tepsihez:
Csokis mogyorókrémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve
A tepsit a sütőbe toljuk, és a törökmogyorót megpirítjuk.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pirított mogyorót tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk egy kicsit hűlni, majd konyharuhába csomagoljuk, és addig dörzsöljük, amíg a mogyorószemekről lejön a héjuk.
Elkészítés:
A kihűlt mogyorót késes aprítóba tesszük, és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, és tovább aprítjuk, amíg a mogyoró kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, majd a folyékony, de már langyos csokoládét. Az aprítógépet járatva az egészet krémesre, egyneműre dolgozzuk.
Az elkészült csokis mogyorókrémet zárható üvegbe vagy dobozba tesszük, és hűtőben tároljuk.
Tippek:
A mogyorókrémhez hozzáadhatunk 1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztát.


Házi mogyorókrém
Hozzávalók
kb. 15 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Csokis mogyorókrémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve
A tepsit a sütőbe toljuk, és a törökmogyorót megpirítjuk.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pirított mogyorót tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk egy kicsit hűlni, majd konyharuhába csomagoljuk, és addig dörzsöljük, amíg a mogyorószemekről lejön a héjuk.
Elkészítés:
A kihűlt mogyorót késes aprítóba tesszük, és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, és tovább aprítjuk, amíg a mogyoró kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, majd a folyékony, de már langyos csokoládét. Az aprítógépet járatva az egészet krémesre, egyneműre dolgozzuk.
Az elkészült csokis mogyorókrémet zárható üvegbe vagy dobozba tesszük, és hűtőben tároljuk.
Tippek:
A mogyorókrémhez hozzáadhatunk 1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztát.

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?