![Házi mogyorókrém](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31631/hazi-mogyorokrem-15242.jpg)
Házi mogyorókrém
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Csokis mogyorókrémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve
A tepsit a sütőbe toljuk, és a törökmogyorót megpirítjuk.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pirított mogyorót tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk egy kicsit hűlni, majd konyharuhába csomagoljuk, és addig dörzsöljük, amíg a mogyorószemekről lejön a héjuk.
Elkészítés:
A kihűlt mogyorót késes aprítóba tesszük, és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, és tovább aprítjuk, amíg a mogyoró kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, majd a folyékony, de már langyos csokoládét. Az aprítógépet járatva az egészet krémesre, egyneműre dolgozzuk.
Az elkészült csokis mogyorókrémet zárható üvegbe vagy dobozba tesszük, és hűtőben tároljuk.
Tippek:
A mogyorókrémhez hozzáadhatunk 1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztát.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Házi mogyorókrém
Hozzávalók
kb. 15 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Csokis mogyorókrémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve
A tepsit a sütőbe toljuk, és a törökmogyorót megpirítjuk.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pirított mogyorót tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk egy kicsit hűlni, majd konyharuhába csomagoljuk, és addig dörzsöljük, amíg a mogyorószemekről lejön a héjuk.
Elkészítés:
A kihűlt mogyorót késes aprítóba tesszük, és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, és tovább aprítjuk, amíg a mogyoró kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, majd a folyékony, de már langyos csokoládét. Az aprítógépet járatva az egészet krémesre, egyneműre dolgozzuk.
Az elkészült csokis mogyorókrémet zárható üvegbe vagy dobozba tesszük, és hűtőben tároljuk.
Tippek:
A mogyorókrémhez hozzáadhatunk 1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztát.
![A Házi mogyorókrém egyszerűen, gyorsan elkészíthető, adalékanyagmentesen kínálható finomság nemcsak gyerekeknek.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31631/hazi-mogyorokrem-15242.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?