
Hókifli (omlós)


Hozzávalók
Tészta:
Javasolt töltelék:
Máktöltelékhez: (alternatívaként):
A forgatáshoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A pihentetett cipót elfelezzük, gyúródeszkán külön-külön vékonyra nyújtjuk, és üvegpohárral vagy óriás pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. (Lehet négyzetes formát is vágni, kinek mi a szimpatikus.) A tésztákat megtöltjük (nem túl bőven), félbe hajtjuk, az illesztéseket és a kiflik két végét összenyomkodjuk, dundira igazítjuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, felső rácson, 180-190 fokon kb. negyed óráig sütjük, amíg a talpuk tejeskávé színűre nem vált. Vigyázzunk, könnyen megég!
A kisült kifliket még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk (25 dkg porcukorban elkeverünk 2-3 csomag vaníliás cukrot), majd ha kihűltek, ismét megforgatjuk benne.
A kimaradt kifliket ugyanígy sütjük és forgatjuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés





Hókifli (omlós)
Hozzávalók
Tészta:
Javasolt töltelék:
Máktöltelékhez: (alternatívaként):
A forgatáshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A pihentetett cipót elfelezzük, gyúródeszkán külön-külön vékonyra nyújtjuk, és üvegpohárral vagy óriás pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. (Lehet négyzetes formát is vágni, kinek mi a szimpatikus.) A tésztákat megtöltjük (nem túl bőven), félbe hajtjuk, az illesztéseket és a kiflik két végét összenyomkodjuk, dundira igazítjuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, felső rácson, 180-190 fokon kb. negyed óráig sütjük, amíg a talpuk tejeskávé színűre nem vált. Vigyázzunk, könnyen megég!
A kisült kifliket még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk (25 dkg porcukorban elkeverünk 2-3 csomag vaníliás cukrot), majd ha kihűltek, ismét megforgatjuk benne.
A kimaradt kifliket ugyanígy sütjük és forgatjuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés




Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?