Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hókifli (omlós)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg finomliszt (ebből 10 dkg lehet teljes kiőrlésű)
25 dkg Rama sütőmargarin
2 dl zsíros tejföl
evőkanálnyi reszelt citromhéj (elhagyható)
kávéskanálnyi só

Javasolt töltelék:

sűrű házi (szilva)lekvár

Máktöltelékhez: (alternatívaként):

20 dkg darált mák
20 dkg porcukor
evőkanálnyi citromhéj
2 dl tej vagy víz

A forgatáshoz:

vaníliás porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Keressünk egy a szájánál 7-8 cm átmérőjű üvegpoharat a szaggatáshoz. Szükségünk lesz sütőpapírra is.

Elkészítés

Nagyobb edényben keverjük össze a lisztet és a sót, majd gyúrjuk össze a szobahőmérsékletű margarinnal, végül adjuk hozzá a tejfölt és a citromhéjat. Addig "masszírozzuk", amíg fényes, puha cipó nem kerekedik a tésztából. Ne ragadjon. Hűtőbe téve, letakarva pihentessük néhány órát, vagy akár egy éjszakát. (Addig elkészíthetjük a tölteléket.)
A pihentetett cipót elfelezzük, gyúródeszkán külön-külön vékonyra nyújtjuk, és üvegpohárral vagy óriás pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. (Lehet négyzetes formát is vágni, kinek mi a szimpatikus.) A tésztákat megtöltjük (nem túl bőven), félbe hajtjuk, az illesztéseket és a kiflik két végét összenyomkodjuk, dundira igazítjuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, felső rácson, 180-190 fokon kb. negyed óráig sütjük, amíg a talpuk tejeskávé színűre nem vált. Vigyázzunk, könnyen megég!
A kisült kifliket még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk (25 dkg porcukorban elkeverünk 2-3 csomag vaníliás cukrot), majd ha kihűltek, ismét megforgatjuk benne.
A kimaradt kifliket ugyanígy sütjük és forgatjuk.

Tálalás

Kb. 30 darab sütemény.

Tárolás

Zárt dobozban.

Alternatív elkészítés

Tölteléknek minden olyan hozzávaló alkalmas, ami nem folyós: sűrű házi lekvár (leginkább szilva), főzött mák vagy dió (a klasszikus bejgli töltelék), kikevert gesztenyemassza, esetleg túró. Én rendszerint mákkal és lekvárral töltöm.
Hókifli (omlós) Hókifli (omlós) Hókifli (omlós) Hókifli (omlós)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!